Mitt allra bästa jobb är att vara en mamma

Gladaste hey mina cybervänner! 

Hur mår ni? Vad gör ni? Som ni redan vet får jag inte mycket sömn på nätterna. Inatt fick jag NOLL timmars sömn. Lillen behövde extra tröst mellan matningarna. Eftersom Atari inte har sovit något i natt har han sovit ett bra tag nu under förmiddagen. Jag passade på att vila lite under tiden. I skrivande stund ligger jag i soffan och har översikt på Zelda som leker med sina träklossar. Hon är så söt när hon pratar för sig själv medan hon staplar upp hennes klossar till ett torn. Med musik i bakgrunden pausa hon leken lite då och då för att dansa. Är inte hon bedårande? Jag får skratta så mycket här hemma.

Alltså, vilka superkrafter man har som föräldrar. Nu när jag tänker tillbaka på mitt liv innan barn skulle det aldrig gå om jag skulle få så här lite sömn varje natt i flera veckor eller månader på rad. Jag skulle förmodligen dö av sömnbrist, haha. Men som föräldrar orkar man, även om man känner sig supertrött med ögonlocken halvöppna på dagarna. Man har den förmågan att rodda allting på ett sånt mirakulöst sätt. Livet som småbarnsföräldrar är verkligen en konst. Ju fler småbarn desto mer avancerat. Undrar hur det kommer sig att man klarar det? Sen att man känner stor lycka samtidigt även om man är dödstrött? Ibland tänker jag hur skönt det skulle vara att bara kunna ta en paus i några timmar, gå på spa, få massage och bli ompysslad. Dock är det tankar som inte skulle funka för mig i praktiken, inte för att jag inte kan göra det. Men jag vill inte lämna barnen för att jag har mer glädje av att vara med dem just nu. Trots att jag känner mig trött, sliten och allt annat än fräsch just nu vill jag inte byta tillvaron om det innebär att jag måste vara borta från barnen ett tag. När barnen blir större kommer jag att ha all tid i världen att göra annat.

Att vara med mina barn är som att få en belöning. För det jobbet jag gör, kärleken och tiden som jag ger till barnen får jag såååå mycket tillbaka. De belöningen man får är ju glädjen från skratt och leenden som barnen ger. Glädjen att få följa deras utveckling. Hur de varje dag överraskar oss med nya färdigheter. Man blir så tagen varje gång när de lär sig något nytt, som om man var på en cirque du soleil show. Atari log för första gången medvetet den 30:e Juni och dagen efter började han följa med blicken när jag gick runt i rummet. Att en sån liten sak kan göra oss föräldrar glada och fascinerade över. Barn påminner oss att man behöver inte mycket i livet för att vara lycklig. Är inte det fantastiskt? Mitt allra bästa jobb just nu är att få vara mamma till mina vackra barn.

Nu ska jag knuta om min mamma-hårboll och kicka igång dagen ordentligt! 

Önskar er alla en awesome dag finaste ni, 

14 kommentarer

 1. Är gravid med första barnet och gått fem dagar över tiden. Nervös väntan. Vi har nyss flyttat från lägenhet till ett hus på landet så vi håller oss sysselsatta. Är så mysigt och inspirerande att läsa om ert familjeliv.
  Kram

 2. Jag fick mitt första barn för 3 månader sedan och kan verkligen hålla med dig om att man får superkrafter. Och vilken annan livssyn man får! Tidigare har jag inte riktigt vågat prata med främlingar i matkön eller på gymmet pga rädsla för vad de ska tycka om mig. Nu struntar jag dock fullständigt i det och pratar på! För vem bryr sig vad de tycker? Hemma har jag ju en liten bebis som älskar mig!

 3. Ja vänta bara tills du har två busfrön som springer runt å gör en massa saker de inte får göra 😂

 4. Jag håller verkligen med dig! Man blir förvånad över hur mycket man egentligen orkar, men det är de där supermamma-hormonerna 😉

 5. Jag önskar verkligen att jag kände som du, men jag har hamnat i en förlossningsdepression och vill jag bara lämna bort ungarna o åka på spahelg.
  Det är fruktansvärt att känna sig så dålig som förälder och partner, jag hoppas det vänder snart så jag kan njuta av småbarnstiden!

  1. Jag tror det är väldigt vanligt att känna som du gör och du är verkligen ingen dålig förälder för det. Tror inte Foki menar något illa alls med sitt inlägg men jag tror nog att allt detta som beskrivs ovan hör till det mer ovanliga. Jag och många andra tycker det är helt underbart att få komma från sina små då och då och bara vara och ta det lugnt. Mvh/ småbarnsmamman som just nu sitter själv och njuter på Espresso House

  2. Du är ingen dålig förälder. Kom ihåg att en depression är en kemisk obalans enkelt uttryckt. Din hjärna säger det till dig. Den kan förvränga hela ens sätt att tänka tex att man e värdelös osv. Men sök hjälp för djupare depressioner är svårt att komma ur utan behandling. Det kan slå snabbt åt fel håll. Jag har själv återkommande depressioner så jag vet hur det funkar (har bipolär depression och det slår över riktigt snabbt). Ta med dig en anhörig när du söker hjälp. Det går inte bara säga ”ryck upp dig” för då hade man gjort det.

   Det viktiga e att du blir frisk för det e en sjukdom. Så du och dina barn kan njuta av livet. Vänta inte.

   Kram!

 6. Hur blir det med bröllopet? Ett tag pratade du ju om det hela tiden men nu nämner du ju det aldrig. Är bara nyfiken om ni vet när det blir, om bi har bestämt hur ni ska ha det etc.

  1. Tror dem har mer att tänka på än bröllop med två småbarn en av dem nyförlöst

 7. Det är galet hur mycket som förändras när man blir mamma. Man har verkligen superkrafter man inte visste om innan. Jag är ensam med mina pseudotvillingar och såhär i efterhand förstår jag inte hur jag överlevde första tiden med en nyfödd och en 1,5 åring. Hade även min första barnfria utekväll för några dagar sedan innan första föddes. Det var minst sagt annorlunda hahah Skrev ett inlägg om det här :https://livetpamalmen.vimedbarn.se/barn-vs-inga-barn/

 8. Så söta!!!
  Skulle inte du kunna ha ett samarbete med babymocs??? Ursöta och mysiga barnskor och innetofflor som är VEGANSKA, en del av pengarna går till välgörenhet och det är en svensk mamma som skapat företaget. Plus att de har unicorn skor! Du som är så fantastisk på att få till bra samarbeten, kan inte du prata med dem? 😍
  Köpt deras annanas skor till dottern, urmysiga! 🍍

 9. Så fina!! Jag har flera vänner och ett syskon som blir föräldrar i år, känns så kul att få se mina vänner bli föräldrar och skapa sina egna familjer!

 10. Jag hoppas allting är bra. Du har inte uppdaterat på en vecka.

  1. Tror hon mår bra, hon har uppdaterat lite grann på sin Instagram. Tror hon mest har fullt upp!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *