Sovmarathon

God morgon solstrålar! 

Vill börja min dag med att önska er alla en underbar start på veckan. Hoppas att ni mår bra och att helgen har varit toppen för er. Själv har jag haft sov-marathon under helgen. Hade otur med mycket smärta och illamående. Jag kände mig som en björn som har gått i ide typ, haha. Vet inte var all min energi tar vägen nu mot slutet av graviditeten. Jag vill bara sova hela tiden. Det kostar mycket energi att baka ett litet liv i magen minsann. Så fort jag vaknade till passade vi alltid på att gå ut på gården för att leka med Zelda på lekplatsen utanför oss under skolskenet. Baggiz ansluter alltid när han hör att vi är ute. Det var så mysigt! 

Vill inte vara den som gnäller men jag kan erkänna att jag vill inte vara gravid något mer. Jag känner mig supertrött just nu. Vill ha min goda fysiska hälsa tillbaka och bara gosa med mina bebisar hela dagarna lång. Men det är ändå mysigt, framförallt häftigt nu när Atari har blivit så stor i magen och han är så stark! Ibland blir jag rädd att kan skulle sparka sönder fostersäcken (googla inte!). Hans rörelser kan vara så starka att jag känner hur hela kroppen skakar när han röjer. Det är så himla häftigt! Ska filma Ataris ninja moves någon dag. Det kan vara roligt att spara filmen och visa den till mina barn när de blir stora i framtiden.

En fråga, ni som har varit gravida. Hur var era graviditeter? Ni som har varit gravida mer än en gång. Var era graviditeter olika varje gång? Eller var det ungefär ”samma”? Jag syftar såklart på er hälsa under graviditeten. 

21 kommentarer

 1. Gått igenom 3 pojk graviditeter, legat avdäckad pga hyperemessis till v.16 och fått uppluckringar så tidigt som från v18. Mina har varit nästan likadana. Sen är pojkarna även födda prematurer i v. 35 och v36.
  Lycka till inför förlossningen

 2. Är gravid med min andra flicka nu. Första graviditeten hade jag illamående 24/7 tills vecka 12 ungefär. Men kräktes inte och kunde hantera det genom att småäta. Resterande graviditet mådde jag bra, inga smärtor eller andra krämpor: förlossningen var superlång dock, 3 dygn allt som allt, slutade med sugklocka. Nu med andra har jag också haft extremt illamående, exakt som dig, kunde inte lämna lgh, bara låg still och blundade eller kräktes på toaletten. Det gick över vid v 11 ungefär. Nu mår jag bra men är vansinnes trött. Känner också att magmuskulaturen är sämre ( vår första är nu 1,5 år) och börjar känna att jag måste ta tag i knipövningar etc

  Lycka till 💕

 3. Var tvungen att Googla på en gång! Haha. Men du kan vara lugn. Hittade inge info om att fostret kan sparka sönder hinnan eller så. Intressant tanke ändå! ^^,

 4. Vilka fina bilder på er!
  Hoppas att du mår bättre snart!

 5. Är gravid med andra barnet just nu. Med första(son) så mådde jag väldigt bra men fick jobbig foglossning och sjukskrevs 2 mån innan bebis tittade ut. Denna graviditet (dotter) så mådde jag väldigt illa de första månaderna. Sen fick jag även ny mer finnar och varit helt slut! Mycket ont i magen hela tiden också.

  Funderar på om det är mer kämpigt med graviditeten andra gången pga att man redan har 1 barn och inte kan ge tid för återhämtning på samma sätt?

 6. Jaezmine

  Hej fina!
  Har än så länge bara genomgått en graviditet och om jag får vara ärlig så var den helt felfri 🙈 Inga smärtor eller komplikationer över huvudtaget, allt bara flöt på och vågade nästan inte säga hur bra jag mådde när folk frågade haha 😂 Det enda negativa med graviditeten var att jag inte trivdes med att vara gravid.. Hade också en dröm förlossning som tog 2 timmar från det vi kom in och behövde aldrig någon form av smärtlindring under förlossningen så jag fruktar att nästa graviditet kommer att vara hemsk 😂 Brukar säga till min sambo att jag utan tvekan skulle kunna föda 10 barn till bara jag slipper vara gravid haha 🙈

  Kraaam ❤

 7. Är gravid med tredje barnet i vecka 33. Alla min graviditeter har varit jobbiga, alla tre har jag haft hyperemisis med , dock vAr min andra graviditet lite lättare, idag tampas jag med järnanemi, foglossningar sedan v.11 , lågt blodtryck, hyperemisis och gbs.. jag är rätt asless på att vara gravid nu kan man säga…

 8. Pojken (förstfödda) var lite av en dröm, knappt illamående och endast lite ryggont.. Mådde mycket sämre andra (flicka), slapp dock spy. Barnen är också sååå olika haha, pojken så superenkel i jämförelse med tjejen som nu är 1,5 (man gör inget annat än att springa efter henne eller försöker hålla henne nöjd typ, ”hyss” och tokigheter konstant).
  Så olika det kan vara! 🙂

 9. Min första mådde jag illa och kräktes i princip varje dag (släpp ett par veckor i mitten och i slutet), mycket halsbränna, nästäppa och psykiskt trött/sliten. Annars i fin form, inga krämpor eller smärta. Till det hör att jag stångade mig rakt in i en utmattning pga hög arbetsbelastning samtidigt, så tror att det mesta av tröttheten och illamåendet förstärktes av det. Denna graviditeten hade jag kraftigt illamående och åt lergigan comp fram till ca v 17, hade också extrem trötthet fram till dess och sov mig genom dagarna (förutom när jag var på jobbet). Efter det har jag varit mycket piggare men har haft foglossning i perioder istället. Mycket halsbränna och nästäppa. Jag tror att mina graviditeter hade varit lika om jag inte hade varit utmattad under den första, förutom foglossningen. Det gissar jag på iaf, eftersom att jag slutade må illa och kräkas när jag gick hem från jobbet och hade sovit några dagar i första. Denna har jag varit delvis sjukskriven samt gick hem två månader innan bf, så har lyssnat så mycket mer på kroppen nu.

 10. Jag har varit gravid fyra gånger och jag har mått ungefär likadant. Det som har skiljt sig åt är att jag mådde mest illa första graviditeten, sedan har jag mått mindre illa för varje graviditet. Jag har också blivit större och större för varje graviditet.

  Du har verkligen haft otur som fick en så svår graviditet andra gången! En av mina bästa vänner hade också en jättelätt första graviditet, så alla blev så förvånade när hon blev gravid med sitt andra barn och fick massor av problem med foglossning, smärta etc.

  Önskar dig allt gott Foki nu när det närmar sig förlossningen! Hoppas du kan njuta av de små sakerna trots smärta och tröttheten. Snart är han här ❤ Och man får faktiskt gnälla av sig ibland ibland, bättre det än att hålla inne allt!

 11. Nathalie

  Jag har gått igenom en graviditet och de var något av de värsta jag varit med om. Jag var konstant illamående och spydde 2-3 gånger per dag. Jag kunde inte hålla ner någon mat eller vätska, jag gick till och med ner en del i vikt
  i slutet av graviditeten pågrund av detta. Jag hade även väldigt lågt blodvärde genom hela graviditeten, vilket gjorde mig extra trött.

 12. Första graviditeten (flicka) hade jag illamående till och från första tolv veckorna. Var lite extra trött under hela graviditeten, men kunde hålla igång som vanligt och mådde rätt bra.
  Nu andra graviditeten (pojke, vecka 28), är det mycket tuffare! Haft mycket mer illamående, sämre sömn, mer humörsvängningar, svinont i rygg och bäcken och mycket tröttare… blir väl mer påtagligt också när man redan har ett barn att anpassa sig efter. 🙂

 13. Min första graviditet med min som var rätt lugn. Mådde väldigt bra hela tiden förutom lite bäckensmärts mot slutet.

  Nu är jag gravid med lillasyster och ja mådde illa till vecka tolv och har haft världens sämsta humör. Som pms ungefär hela graviditeten. Jättejobbigt när man har en treåring att ta hand om! Man har noll tålamod. Har haft foglossning mycket tidigare nu denna graviditet, men annars ska jag fasen inte klaga. Vet ju som sagt att det finns dom som har det värre! Men alla graviditeter är ju olika. Jag trodde jag var en priviligierad människa som inte mådde illa under första, och trodde jag skulle slippa andra. Men så fel hade jag:)

 14. Har bara ett barn men jag trodde min graviditet var hur bra som helat för att jag aldrig mådde illa 😂 däremot hade jag foglossning, ischias och tennisarmbåge. Och jag vet inte vad som var värre än det andra haha. Förlossningen slutade i ett sövt urakut snitt så att nja, fler barn vet vi inte om det blir 😅

 15. Har Zelda fått gröna ögon nu? Såg en video på din Instagram där de såg väldigt gröna ut vilket är väldigt fint!

 16. Om hon har gröna ögon, när började de att ändra färg?

 17. Jag fick mitt första barn, en pojke, för en månad sedan. Mådde SUPERBRA hela graviditeten. Jag jobbar som lokalvårdare, dvs ett fysiskt arbete, och körde på med jobbet fram till en vecka innan han föddes. Samma dag som vattnet gick hade jag varit och joggat (lååångsamt, men ändå) på gå-bandet på gymmet, utan någon som helst smärta.

 18. Hur e de med järndepåerna å folsyra? Du kanske behöver extra. De små liven kan verkligen suga musten ur en :p

 19. Nathalie

  Första graviditeten mådde jag illa dygnet runt fram till vecka 20 typ och hade mycket migränattacker så vart sjukskriven, födde sen i vecka 32 dessutom. Andra mådde jag mindre illa men spydde fram till vecka 20 också och hade en hel del migrän och en del foglossning. Nu är de min tredje graviditet och jag har mycket mer ont i kroppen, spydde fram till vecka 21 denna gång också men inte lika mycket migrän. Vart dock sjukskriven i vecka 23 på grund av att jag höll på att föda då men de lyckades stoppa det. Är nu i vecka 37 och vill inget hellre än att den här graviditeten ska ta slut. Orkar inte va gravid nåt mer, är så tungt och ont i kroppen nu.

 20. Min första graviditet var fruktansvärd. Hade hyperemesis med illamående 24 timmar om dygnet v. 7-20. Därefter lite mindre illmående men det gick aldrig över helt. Hade foglossning från v.21. Yrselattacker som höll i sig till 1 år efter graviditeten. Kraftig magkatarr. Fick havandeskapsförgiftning på slutet och blev inlagd. Mådde urkasst psykiskt pga alla fysiska problem och pga att jag inte kunde göra något alls; var sängliggande och låg och stirrade in i tapeten i flera månader.

  Andra graviditeten var lite bättre. Slapp havandeskapsförgiftning och yrsel men hade hyperemesis v. 6-18 och foglossning från v. 13. Klarar dock smärta betydligt mycket bättre än illamående så foglossningen gick att leva med. Mådde lite bättre psykiskt pga att vi var beredda på att det kunde bli jobbigt och hade tagit mer hjälp.

  Vet inte om jag skulle klara att vara gravid en gång till även om barnen är det mest fantastiska jag har.

 21. Har tre graviditeter bakom mig. Mådde fysiskt bra allaihop förutom lite foglossning nu som då. Med jag fick istället graviditetsdepression. 🙄 Första graviditeten var den ganska lindrig, jag var inte rädd för förlossningen utan hoppades att jag inte skulle överleva 😢 Andra graviditeten mådde jg såå mycket sämre än de och läg som en blöt pöl och grät varje dag. Hade ständiga tankar på att avslut livet. Nu under tredje graviditeten åt jag antidepressiva och det var såå bra. Härligt att på riktigt kunna glädjas åt den lilla som skulle födas… 😍
  Som tur är har jag börjar må bättre direkt efter förlossningarna. Sååå… Inge fysiska krämpor värd att nämna, men desto mer psykiskt…

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *