Sommar i Lappland

Hey solstrålar! 

Igår hade jag och Zelda picknick på gården medan Bill höll på att installera automatiska bevattningssystem till mammas trädgård som han ska överraska henne med när hon kommer hem nu på onsdag. Det var så himla härligt picknick-väder igår, tur att vi tog vara på det. För att idag blev det kallt och spöregn. 

I skrivande stund är vi på väg till Luleå för att handla inför midsommar. Det tog ett tag innan vi kom iväg. Dels för att vi var väldigt trötta imorse. Zelda var inte orsaken denna gång. Jag och Bill envisades med att ha filmkväll trots att det var mitt i natten, haha. Nu blir vi påminda om att inte göra det här igen. Sen hade vi så mycket som kom emellan vid förmiddag. Jobb och hushållssysslor. När vi äntligen var klara åkte vi iväg och tankade. Kort därefter vaknade Zelda till. Hon var mycket hungrig. Bill parkerade bilen åt sidan så att jag fick mata. Efter maten hörde vi att det kom mycket i blöjan så vi körde tillbaka till huset och bytte. Vi var bara ett par hundra meter hemifrån. Medan Bill bytte på Zelda passade jag på att hämta Zeldas säng som äntligen har kommit. När Bill såg paketet i hallen kunde han inte låta bli att öppna och montera ihop sängen innan vi åkte. Haha, Bill älskar nya prylar och vill helst slita upp nya paket direkt. Så… det tog ett tag innan vi kom iväg som sagt. Tur att butikerna i stan har öppet länge i alla fall, haha.

Vad har ni för er underbara ni? 🙂

15 kommentarer

 1. Åh så mysigt ni har det 😊 vattenmelon e så gott att äta när de e varmt ute.

  Inte gjort så mycket. Tar det lite lugnt. Har fått huvudvärk. För lite kaffe kanske? 😂

  1. Jaaa, vi passar på ^^<3
   Haha, eller för lite vatten? 😉

   Kramar från oss finaste du!

 2. Hej Foki! Fantastiskt fin familj du har. Jag har själv en liten diamant på fem månader. I all välmening undrar jag hur ni resonerar kring tv-tittande/mobiltittande för Zelda när hon är så liten. På BVC här är samtliga råd att avvakta med den typen av skärmvisning tills barnet är lite äldre med mer utvecklad hjärna för att kunna hantera och bearbeta intrycken från skärmar. Ha en fin dag!

  1. Tack snälla Anna <3
   Åh, vad mysigt! Du får krama din lilla diamant så mycket från mig och Zelda <3

   Vilken bra fråga! Vi trycker inte upp skärmar på Zelda i onödan på något sätt. Det har varit "random" mest att hon har tittat på något som vi kollar på eller har igång. Speciellt nu under den här utvecklingsfasen. Det som hon har fått titta på dagligen måste nog vara sin mormor i telefon (korta stunder). Men det är dock lite svårt att undvika.
   Jag tror att hon reagerar mest på ljud och ljus och tycker att det är spännande att se nya saker. Jag ger inte henne någon form av skärmaktivitet alls. Vi kommer inte att ge henne egen ipad eller liknande. Men i framtiden kommer vi att ha filmkvällar med varandra såklart som social grej. Så vi kommer inte att utesluta tv-tittande på något sätt. Vi har upptäckt att Zelda blir nyfiken och kollar gärna in i våra skärmar när vi har henne nära. Det är inte tecknade grejer. Bara ljuskälla från skärmen som hon finner intressant. Men det här är såklart något att tänka på i framtiden om vi vill att hon ska få ha så lite skärmtid som möjligt.

   Kramar från oss.

 3. Jag ska precis träffa en vän som jag inte sett på ett tag. ^^

  1. Åh vad mysigt! 🙂 <3 Hälsa din vän så mycket

   Kramar!

 4. Hur mycket väger zelda?

  1. Sist vi vägde henne var hon 6 kg. Det var tre veckor sen. <3

   Kramar!

 5. Åh så fin hon är 😍 Tror nog att hon förblir blåögd 😊 Brunt är ändå väldigt dominat och tar över väldigt fort 😄👌

  1. Vad du är snäll! <3 Zelda hälsar ödmjukaste tack och skickar med massor gosiga bebispussar!
   Tror du verkligen att hon får blåa ögon? 😀 Vad spännande! Det lär vi se ^^

   Kramar <3

   1. Hehe ja, nästan helt säker på det 😍 Min son var som alla bebisar blåögd när han föddes men det gröna tog snabbt över. Han har fortfarande lite blått kvar men 95% är grönt och jag kan inte så något brunt i Zeldas ögon och brunt är trots allt väldigt dominat och tar över fort. Ska bli spännande att se om jag har rätt hehe.
    Kraaam ❤

   2. Åh! Vad spännande! Hur gammal är lillen din? 😀 <3 När fick han sina gröna ögonfärg? Är bara nyfiken. ^^

    Kramar!

   3. Han är 9 månader och 7 dagar för att vara exakt hehe 😍 Om jag inte minns helt fel så var han drygt en månad när det började bli hintar av grönt och sedan har det bara blivit mer och mer 😊

    Kraaam ❤

 6. Vad gulligt av honom att fixa det åt din mamma! 🙂

  1. Att han är! Mamma blev jätteglad och skrattade jättemycket av glädje att hennes svärson har varit i solen en hel dag och fixat det åt henne 😛 <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *