Zelda 3 månader

Hej alla cybermostrar och -morbröder! Zelda fyllde tre månader igår! 

Vår lilla tjej är tre hela månader nu! Känns så overkligt. På tre månader har Zelda utvecklats så himla mycket. Hennes största milstolpe mellan vecka 11-12 var när hennes ”hahaha” skratt kom (den 5:e Juni om vi ska vara exakt). Det var så sött. Jag och Bill höll på att dö av söthet. Hon skrattar som oss fast med miniröst. Hon gör mer varierande ljud än tidigare också vilket är intressant. Sen upptäckte vi att hon kan sitta på babysittern lite längre och underhåller sig själv framför TV! Vi hade barnvisor på med en massa färglada figurer. Hon tokkollade och skrattade framför TV:n. Första gången det hände trodde vi att det var en slump först men sen hände det samma grej varje gång vi sätter henne framför skärmen med samma barnvisor. Jag föredrar såklart att sjunga själv för henne men det känns skönt att hon kan underhålla sig själv ett litet tag när man t.ex. äter. Annars har hon börjat uppskatta att se oss göra hushållssysslor som att laga mat, hänga upp tvätten eller som nu senast när jag packade våra resväskor.

Varje gång hon får tag i något måste de alltid in i munnen först. Allt ska smakas, haha. Hon har även försökt att ta hennes fötter med händerna också vilket var roligt att se. Det går inte så bra alla gånger men hon försöker. 

Som jag berättade tidigare började Zelda sova hela natten från när hon var 10 veckor gammal och hon gör det fortfarande! Vilket jag tycker är skönt. Hoppas att hon fortsätter och inte får för sig något annat. Nu är jag så bortskämd med sömnen. Så tacksam att Zelda gör det enkelt för oss! 

13 kommentarer

 1. Man dör ju sötdöden när man ser Zelda. Tänk att hon redan e 3 månader så ett stort grattis till min lilla söta cyber systerdotter. ❤

  Det är så fint att ha en cyber familj. I min släkt e vi få men vi är tighta och finns alltid för varandra.

  1. Aaaw, vad du är rar med Zelda <3
   Tack snälla världens snällaste cybermoster!

   Vi är glada att vi har dig också. Min sida av familj är väldigt få här i Sverige och vi är väldigt tajta. Mamma har däremot stor släkt i Thailand och de är väldigt kärleksfulla.

   Kramar massor från oss!

 2. Grattis till Zelda å alla hennes nära å kära! ♡ Så kul att följa hennes utveckling, tack för att du delar med dig av de Foki! ♡

  1. Tack finaste Vicky <3
   Kul att du gillar att följa Zeldas utveckling. Framförallt att hon får växa upp framför era ögon eller hur man nu ska säga 😀 <3

   Kramar massor från oss!

 3. Grattis vackra Zelda 😍🎉 Introducera henne för babblarna vet ja, det kommer hon garanterat tycka om 👌😄 Kraaaam

  1. Taaaackar <3 Zelda skickar med massor bebispussar!
   Ja! Vi testade babblarna och hon älskar det! Hahaha, alla barn gör det känns det som.

   Kramar massor från oss!

   1. Haha ja det tycks vara så, även om man själv ledsnar på att höra dem 😂 Min son älskar dem, favoriten är helt klart diddi 😂Finns även kortare filmer på svt barnkanalen om hon skulle fortsätta tycka om dem 😊 Njut av varandra! Kraaam ❤

   2. Hahaha 😀 <3
    Underbart!

    Krama lillen din från mig och Zelda <3

 4. Har hon tagit 3 månaders vaccinet? Hur reagerade hon? 😬

  1. Det har hon! Hon sov ganska mycket dagen efter bara och grät när hon fick sprutan såklart men det gick över jättefort. <3

   Kramar!

 5. I all välmening, tänk på att det inte är bra att barn under ett år eller kanske mer(??) tittar på skärmar. Vi fick iallafall en broschyr från BVC om att det är dåligt både för hjärnan och ögonens utveckling under det första året speciellt. Har forskat vidare på egen hand och det verkar ha gjorts en del forskning på det som visar både synproblem men också sämre språkutveckling. Finns forskning att läsa om en googlar, har inte länkarna.

  1. Jag tror att det är något att tänka på för större barn från 1-2 år? Småbebisar reagerar ju på färger och ljud. Vi trycker inte upp skärmar på hennes ansikte direkt eller gör det som en vana. När TV är igång och hon tittar så är det ju upp till henne. Hon sitter ju inte i timmar, här snackar vi om 10-15 minuter. Vi kommer inte att köpa iPad eller liknande till henne faktiskt. Men filmkvällar kommer vi att ha. Vi vill göra det som en ”social” grej, inte en grej att komma bort från oss. 🙂
   Jag tror att så länge det är måttligt så är det nog ingen fara. Man ska ha lite variationer i deras vardag. Om det blir för enformigt d.v.s. bara TV eller iPad så tror jag att man bör tänka om lite.

   Kramar! 🙂

 6. Grattis i efterskott Zelda! 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *