Saker som jag älskar med Sverige

GLAD NATIONALDAG! 

Jag är så stolt att jag kan kalla mig själv svensk och fått växa upp i det här fantastiska landet. Personligen tycker jag att man borde fira Sveriges nationaldag lika stort som 4 of July som i USA eller något. Fira den här dagen riktigt riktigt ordentligt. Jag vill att vi ska fira folket och alla innevånarna som bor här. Vi har en hel drös med anledningar till varför nationaldagen är värt att fira. Här är ett par saker som jag älskar med Sverige och att jag gärna vill fira det.

 1. SVENSKA FOLKET
  Att vara svensk behöver inte betyda att man från början är född här. Att vara svensk handlar om den gemensamma tänket som flesta av oss svenskar har blivit inlärda och inspirerat varandra med. Vi svenskar är väldigt snälla, vänliga och givmilda människor i överlag. Vi är också generösa av oss. Vi vill alltid göra positiv inverkan för vårt samhälle. Vi är duktiga med att aktivera oss, ta upp viktiga ämnen och vara för rättvisan.
 2. NATUREN
  Mer än 50% av Sveriges yta är skog. Vilket är fantastiskt. Många länder har inte ens skog i samma utsträckning som vi har när de bygger ut städerna mer och mer. Det är faktiskt superviktigt med skog och natur. Det är inte bara vi som bor på den här planeten. Våra djurvänner måste ha någonstans att bo också. Utan natur skulle de inte ha något hem. Natur är också hälsosam för oss homosapien. Natur får oss att må bra, den friska luften som vi andas in och många andra fördelar.
 3. VÄLFÄRDEN
  Sveriges välfärd är något snäppt bättre än många länder i världen. Även om många tycker att den är inte helt perfekt och borde korrigeras så har vi fortfarande en bra välfärd som underlättar vardagen för oss. Att vi kan leva i ett tryggt samhälle och vet hur saker och ting kommer att funka. Vi har såklart svenska folket att tacka för eftersom vi gemensamt gör detta möjligt genom att betala skatt. Vi är nog det mest solidariska folkslaget jag vet!
 4. MÖJLIGHETER
  Med välfärd kommer möjligheter. Jag ska dra upp ett par exempel här. De som är arbetssökande får stöd så att de har möjligheter till att betala hyran och leva trots noll inkomst. Nyblivna föräldrar har möjligheter till att stanna hemma med barnen i minst ett år innan de går tillbaka till jobbet igen. Vi kan få bidrag till mycket, från att starta eget för att skapa jobbmöjligheter till att plugga flera års utbildning för framtida möjligheter. Vi har betald semester som gör att det är möjligt för oss att resa eller sola hela dagarna hemma på gräsmattan utan bekymmer. Detta är bara några av de få möjligheter.
 5. FRIHET
  Jag tycker att Sverige är det landet med mest frihet. Frihet till att tycka, frihet till att leva, frihet till att upptäcka saker på internet utan begränsningar, frihet till att skapa, frihet till att älska och frihet till så mycket mer!

Vad älskar ni mest med vårt fantastiska Sverige? 

Gammal video men värt att dela igen ändå! LIKE A SWEDE! CHEERS! 😀 

4 kommentarer

 1. Vilken oerhört fluffigt rosa värld du verkar leva i. Grattis till att aldrig ha varit på baksidan av vår fantastiska ”välfärd”, det är ju så det borde funka och man blir absolut glad för din skull! Men hoppas också att du förstår att det finns många människor i detta otroliga land som inte överhuvudtaget kan relatera till den osvikliga trygghet du verkar ha fått uppleva rakt igenom här.
  Det finns mycket misär, orättvisor och brister i vårt land också. Det lönar sig inte att måla om verkligheten i sockervadd. Hemskt ledsen… kram

  1. Om man ska se det hela ”in the big picture” är Sverige ett i-land som är bättre än många andra länder. Räkna upp länder som har samma möjligheter som Sverige och de länder som inte har, jämför det. Visst, det finns väl misär här också om man inte är med i s.k. systemet. Men det är inte fel av Foki att fokusera på dom positiva sakerna just i det här inlägget. Sluta vara så neggo när någon faktiskt försöker lyfta det fina i vardagen. Chilla för en gång skull.

 2. Jag gillar vår fantastiska natur. Den skiljer ju sig en del om man jämför tex Skåne och Lappland. Här i Hallstahammar har vi typisk natur som övriga Mälardalen. Åker man 1-2 km norrut så förändras naturen som om någon har dragit ett streck. Då påminner naturen mer som i Dalarna. Fantastiskt.

 3. Kul för dig att du fått uppleva det positiva av Sverige. Jag själv och min sambo har fått uppleva det negativa..nästan hela våra liv. Vi har båda funktionsnedsättning men vi fick endast hjälp tom 30 år sen var det slut. Nu tvingas jag leva på 3800 kr per månad. Jag får inte arbeta även om jag vill. Min sambo har 7388 kr i månaden. Han får heller inte jobba. Vi båda deltar i ett arbetsmarknadspolitiskt program för att introduceras ut i arbetslivet och under detta program får man inte jobba och vi som varit sjukskrivna innan har aldrig jobbat så vi har inte rätt till a-kassa heller. Vi har det fruktansvärt svårt att få ihop vardagen. Inga pengar från släktingar/familj heller..Denna stress gör det ju såklart inte enklare att ta oss ut i arbetslivet när vi knappt klarar hyran. Vi har haft det extremt kämpigt hela våra liv o fått kämpa för våra rättigheter.. det heter att vi hamnat ”mellan stolarna” det är bara det att det finns maaaasssor av svenska folk födda hör som tvingas leva liknande oss. Politikerna bryr sig inte om att ändra lagarna för vi är ju bara några få procent anser dom.

  Detta var den korta versionen.. men jag ville vara säga att jag är inte alls nöjd med Sverige och har tappat all hopp o tro om mänsligheten som aldrig vill hjälpa till när man som mest behöver det.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *