Vårt strategi, 4 timmar var

Jag och Bill har kommit fram till en lösning som vi har börjat med för en månad sen. Nämligen 4 timmar var med Zelda. Bill underhåller Zelda från 8 till 12, jag från 12 till 16, Bill från 16 till 20. Resten av kvällen delar vi på. Jag tog alla nattmatningar förut när det behövdes. Annars vaknar jag tidig på morgnar när Zelda vaknar. Jag tar såklart alla matningar oavsett vems tid det är, eftersom jag ammar. Det handlar inte om att vi vill lämna från oss Zelda i fyra timmar, haha. Det handlar mer om att vi inte ska springa mot henne båda två om hon behöver byta blöja eller underhållas. Det här upplägget är bara en möjlighet för oss att med gott samvete kan passa på att göra något helt valfritt som vi behöver göra. Till exempel: powernapa, bada/duscha, städa, laga mat, läsa mail, jobba, gå på möten, ringa till kollegorna eller blogga. För att göra vardagen lite mer effektiv.

I skrivande stund befinner vi oss alla tre i sängen och chillar, Zelda tar en nap, Bill spelar mobilspel, jag bloggar och svarar era kommentarer. Om Zelda skulle vakna nu och behöver byta blöja så vet vi att det är Bill som ska ta henne eftersom det är hans tid. Själv ska jag om en liten stund hämta in lilla Baggiz från förskolan. Haha, alltså han hänger bara där på dagarna eftersom det finns en liten skog alldeles bakom förskolan. Efter det ska jag sätta igång med middag.

Jag och Bill älskar att ha strukturer i vår vardag eftersom vi har en hel verksamhet som vi måste hinna övervaka också. Vi känner att vår vardag blir mer effektiv så här. När vi är ute på språng hjälps vi åt såklart! Då spelar det ingen vems tid det är.

Har ni något knep där hemma? Hur har ni lagt upp? Vet att många har inte den möjligheten att vara hemma båda två som jag och Bill. Är bara nyfiken. Hur får ni det att funka?   

11 kommentarer

 1. Jag är föräldraledig med bebis (lika gammal som Zelda) och har treåringen hemma när han inte är på förskolan. Pappan jobbar 8-17 varje vardag och jag tar barnen både natt och dag. Helger och kvällar finns han såklart hemma och gör sitt också men jag drar garanterar det tyngsta barnlastet. Vi har inga direkta alternativ men hur bra det funkar vet jag egentligen inte 😅

 2. Vi ‘delar’ inte upp det när det kommer till barnen. Är pappan upptagen med något så leker/byter blöja/söver jag barnen, gör jag nåt så gör pappan det. Utöver det så lagar jag all mat, tvättar alla kläder, städar osv plus att jag tar de flesta nätterna. Han klipper gräs, röjer ute, snickrar osv. Allt rullar egentligen på av sig själv utan ’regler’. Våra dotter är 2 år och 9 mån och sonen 11 mån.

 3. Har ingen uppdelning vi heller. Eller ja, det klassiska.. han jobbar och är bort ca 6-18 jag är hemma med barnen, en 3åring och en på 10 månader. Stora går på förskolan 15h/vecka. Jag städar, lagar mat osv. Sambon tar disken när han kommer hem plus går ut när barnen somnat och klipper gräs eller vad som nu behöver göras ute. Eller jo en uppdelning har vi, vi nattar varsitt barn varannan kväll. Innan har jag alltid nattat minsta då jag ammat men nu när jag inte ammar längre så kör vi varannan.

 4. Kul att höra hur ni gör 🙂

  Vi har ingen direkt uppdelning, men vi var hemma i 4 månader tillsammans när lillan föddes. Vi har hela tiden gjort mycket ihop (inte av jämnlikhetskäl) utan just för att vi gillar att hjälpas åt, vi bytte nog varenda bajsblöja ihop första 4 månaderna 😁

  Nu tar jag allt när sambon jobbar, och han lite mer när han är hemma (förutom leka, det gör vi helst alla tre).

  Han är morgonpigg och jag kvällspigg, så han tar de flesta tidiga morgonar och jag de flesta kvällar 🙂

 5. vilken härlig uppdelning! tycket det är fantastiskt att ni båda kan vara hemma 😊
  btw jag har skrivit ett DM på insta till dig, det är lite bilder på Nibbler ☺️ kram till dig och din familj 💗

 6. Underbar uppdelning och väldigt smart tänkt. Får jag barn någon gång i mitt liv så kommer jag absolut köra på detta också. =) Ni är sådana fina föräldrar.

 7. Så bra att dela upp ❤️❤️❤️❤️

  Pallar fan inte 😭😭😭😭😭😭
  Varför är inte folk snälla 😭😭😭😭😭😭😭

  https://nouw.com/sassabassa/nej-jag-ar-ingen-divig-manniska-33960056

 8. Jag blev ensamstående då min fd försökte mörda mig och barnet när hon var 1 vecka. Vi lever fortfarande efter 4 år under dödshot och har flyttat ungefär 5 gånger de senaste åren pga det. Så jag har fått sköta allt själv utan minsta hjälp.. Men det har gått utmärkt måste jag säga, är väldigt tacksam över livet och att vi har det i behåll. Det som inte dödar en gör en jävligt stark.

 9. Ensamstående sen den dagen dottern föddes. Så här alltid gjort allt själv. När hon var 1.5 började jag studera 150 % (på distans) och jobbade 50% medans hon var på dagis. Otroligt slitsamt men stolt över att jag som ensamstående klarade av det tempot utan att ta studielån eller ”lämna bort ” mitt barn. Idag är hon över 3 och jag jobbar heltid på sjukhus. För sitt barn klarar man allt ♡

 10. Låter som en jättebra uppdelning tycker jag. Vi har också delat upp det, våra barn är lite större (7 & 9 år) och vi tar varann vecka. Då lämnar och hämtar en på fritids/skola, lagar mat, tvättar, läser läxor osv. Så byts vi av. Varannan vecka kan en jobba lite längre, träffa vänner och komma hem till dukat bord 🙂 Funkar toppen för oss!

 11. Jag har med båda mina grabbar gått hemma ett år. medans pappan jobbat. Jag har tagit alla nätter oavsett om Det varit vardag eller helg. Jag har inte bett om hjälp eller tänkt tanken att dela upp någonting. allt flöt på o jag såg aldrig vakna nätter som ett problem. Det var våran tid. Våran stund ihop. idag är barnen 10 o 6 år o vi lever inte ihop idag jag o pappan.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *