Vår fina vardag

Vårt nya liv är så underbart och fantastiskt på alla sätt och vis. Vi kan erkänna att det inte är lätt ibland men i slutändan bli vi påminda om vilken fin gåva vi har fått. Det fina med att ha barn är att man glömmer bort allt det jobbiga när de fina stunderna tar över.  

Jag och Bill brukar säga till varandra om hur jobbigt föräldraskapet egentligen är. Den här nya livsstilen som har fått oss att bli frustrerade och trötta. Vi kommer inte alltid överens om allt jag och Bill, som hur vi ska hantera Zelda t.ex. Men samtidigt skrattar vi åt det hela för att det är ju lite av charmen med att ha barn.

Zelda sover i princip aldrig på dagarna. Även om hon är en superglad bebis blir hon missnöjd så lätt om inte hon får vara nära eller bära runt henne. Hon är en riktig mysbebis som vill att vi ska göra nya saker med henne var 10:e minut typ, haha. Brukar påminna Bill varje gång han klagar på det här. Att vi ska vara tacksamma att Zelda t.ex. sover länge på nätterna. Att hon är nyfiken, vill titta och upptäcka saker runt om henne. Klart att vi ska ge henne det. Även om vi knappt hinder med allt annat så får det bli så. Det finns ingenting som heter ”ideal bebis”, alla bebisar är perfekta som de är.

Om vi ska se i helheten har vi faktiskt en väldigt lätt bebis som inte kräver extra jobb även om vi tycker att det är mycket jobb såsom det är nu. Kan inte tänka oss hur det måste vara för de föräldrar som får kolikbebisar eller bebisar som har medfödda sjukdomar. Ni är superhjältar allihopa, för att detta kräver verkligen mycket tålamod och styrka.

När ni känner er trötta vill jag påminna er att ni har världens viktigaste och bästa jobb. Att forma det livet som ni har skapat till att bli fina, snälla människor som vill göra den här världen som vi lever i till en bättre plats. Njut och fira vardagen ordentligt kära ni, även om det inte alltid är lätt. 

Här firar vi Zelda två månader! Haha 😀 

17 kommentarer

 1. Första gången jag besökte din blogg så gick du i Gymnasiet, min dotter tipsade mig om den. Sen dess har jag kikat in på din sida med jämna mellanrum. Är så härligt att fått följa dig sen du var tonåring till nu när du är mamma. Hoppas du bloggar när du själv får en tonåring i huset.
  Livet går vidare och om du/ni stöter på hinder klättra över och fortsätt. Att man tycker olika när det gäller barn och barnuppfostran tror jag bara är nyttigt. Annars skulle man ju aldrig diskutera frågan och hitta bästa lösningen för sig och sitt barn. Jag och min make har tyckt olika om mycket, men aldrig bråkat med diskuterat och hittat kompromisser. Jag är mer för ordning och klara regler och han är alleles för snäll, så jag har fått lära mig att släppa på vissa regler och idéer och han får öva på att inte vara för snäll. Men det vi alltid varit överens om är att besluten ska vara dom bästa för vår dotter.
  Sköt om er, jag ser fram emot att få fortsätt följa er resa.

  1. Ååh, vad rörd jag blev av din kommentar. Tack snälla för cyberkärleken. Jag kommer att blogga så länge jag lever känns det som, även om det är noll läsare, haha. Absolut Pia, så klokt sagt! Jag ska aldrig glömma det.

   Kramar från mig och familjen <3

 2. Norrlänningen

  Min son föddes 1 vecka senare än Zelda och han är exakt likadana just nu! Han blir galen om man sätter ner honom och sover bara 1 gång under dagen, förutom alla naps vid amning… 🙂 beror nog på att dom utvecklar många nya sinnen nu mellan 2-3 månader. Heja heja!

  1. Ååh, vad mysigt! Våra barn är ju jämgamla! <3
   Vi hejar på er också!

   Kramar från oss! 🙂

 3. Erics och Smillas Farmor

  Vad skönt att hon sover på natten😴och är vaken på dagen😇 det kunde varit tvärtom.

  1. Eller hur! Vi får vara glada över det 🙂 <3

   Kramar!

 4. Sara den rara

  Känner igen mig i det du skriver. Sonen sov väldigt lite som bebis och det var sällan som man själv fick vila på dagtid, utan dagarna gick ut på att bära runt på/underhålla/sköta om den lilla. Det var jobbigt under den tiden och som småbarnsföräldrar får man testa förhållandet på en ny nivå. Jag och min sambo/pojkvän, brukar säga att även om det stundvis har varit och är tufft, så är vi säkra på att vi blir tryggare och starkare i vårt förhållande. Och man behöver inte alltid vara sams… 😊 Huvudsaken är att man pratar och inte skriker på varandra.

  1. Exakt så är det ju <3
   Ni har verkligen gjort rätt ni två ^^

   Kramar från oss!

 5. HalfBritishSwedishBaby

  Just have a little note, that is completely ridicolous. I don’t wanna come off as an annoying ”know it all” for correcting you, so I’m doing it ”anonymously” instead of from my IG account 😂 OK so to the point, I notice on Instagram that you hashtag #HalfVikingNinjaBaby and every time it’s like a little needle in my eye. Got problems, I know 😁 Surely, you mean Half Viking, Half Ninja Baby? Not that you’ve got Half a NinjaViking-Baby? It’s an entire baby is it not? 😂 The way you write, you imply either that you got half a baby, or that half the baby is NinjaViking and the other half is, well, unknown to us.

  1. Haha. I’m so so so so deeply sorry, it’s just a hashtag, ^^
   I didn’t really think deeper to get it correctly. Me and Bill like to joke around that Zelda is half viking, half ninja. I just want to short it down in a hashtag and have the hashtag especially for Zelda and our future babies, haha. that’s all 😛

   Love from us! <3

   1. HalfBritishSwedishBaby

    Aight, just curious since both NinjaVikingBaby or HalfVikingHalfNinjaBaby were available. Go with Half a baby then 😁

 6. Grattis lilla sötnos. ❤

  1. Tack cybermoster hälsar Zelda <3

 7. Fina tankar, Foki! <3

  1. Kärlek från oss! <3

 8. Tips! Ladda ner de där apparna om hur de små utvecklas vecka för vecka. Istället för att slita er gråhårig på att försöka förstå när hon ändrar rutiner hipp som happ eller varför hon är mer grinig ibland så kan ni kika på vad hon är i för fas.
  Det blir lättare när man ”förstår” vad som händer.
  Precis som när det är lättare att förstå varför man själv är grinig och kikar på kalendern och ser att lingonveckan är nära, visst är man lika grinig men det är iaf lättare när man har en förklaring 🙂

  1. Det har vi! Vi har en app som man kunde följa barnens utveckling från magen tills barnet är ute. Har laddat ner andra appar som jag har blivit tipsade om men de är i princip likadana som den vi hade tidigare 😛

   Kramar!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *