Zelda 5 veckor

Åh, nu har 5 veckor med lilla Zelda gått. Vi har haft så kul här hemma med att följa alla hennes utveckling. Hon börjar bli lika pappig som hon är mammig. Förut lugnar Zelda sig snabbare i min famn, nu blir hon lika lugn oavsett i min eller Bills famn. Bill känner sig så mallig över det. Jag tror detta har med att Bill alltid vill ha Zelda i bärsjalen på dagarna. Hud mot hud har så stor effekt under första tiden.

Förutom att Zelda följer våra rörelser mycket tydligare än för en vecka sen gillar hon att sparka från sig benen när jag har henne i knän t.ex. Hon har lite starkare nacka nu också. Hon klarar av att sätta upp huvudet själv i några sekunder när vi håller henne stående mage mot mage. Det känns som att hon försöker kommunicera med mig genom små ljud och grymtar när hon tittar på mig. Sen är hon ett proffs på att stoppa tillbaka nappen själv när den håller på att glida ut. Inte när hon tappar nappen helt då hon inte kan greppa saker än men hon kan använda hela handen till att röra vid saker. Dock kan hon stoppa tillbaka nappen själv om hon ligger på sidan och nappen är nära. Annars håller hon fast nappen med ena handen eller båda händerna för att undvika att den ska trilla ur hennes mun.
Nu behöver inte vi ha hårtorken igång när vi byter blöja på henne, det känns som att hon vet vad som kommer att ske så fort vi kliver in i badrummet och håller sig lugn.
Zelda har börjat somna själv i spjälsängen också. Jag upptäckte att hon kunde göra det när jag tillfälligt la ner henne och skulle hämta eller göra något. När jag gick tillbaka och skulle plocka upp henne låg hon och sov. Vi brukar vanligtvis låta henne somna i våra famnar eller med oss innan vi lyfter henne till sängen. Numera kan vi lägga ner henne i spjälsängen med nappen i munnen. Hon somnar av sig själv. Om inte hon har andra behov såklart. Små små framsteg gör hon men de känns så stora för oss.

Zelda hälsar till er alla cybermostrar och morbror där ute. Hon vill tacka er för att ni följer hennes resa. Första tiden utvecklas hon så mycket både i egenskaper och utseenden. Nästa vecka kan hon se helt annorlunda ut. Våra kameror är alltid varm här hemma, haha 

41 kommentarer

 1. Vilken ögonfärg har Zelda?

  1. Haha va, det är ju en bild på Zelda i inlägget, eller såg du inte den?

  2. Alla barn föds ju med blå ögon. Hennes riktiga färg kommer först synas vid 6-9 månaders ålder

   1. Ja.. och tycker man ögonfärgen är väldigt viktig kan man också välja att ljusa upp bilderna och redigera så att ögonen ser jätteblå ut, så blir de ju väldigt blå! Såvida inte foki har en förälder med blå ögon kommer Zelda inte att få blå ögon annat än nu i början och speciellt med rätt ljussättning och bildredigering. Tycker det verkar vara lite sjuk hets kring att hon ska ha blå ögon. Allvarligt talat.

   2. Jag vet inte om jag läser fel nu men det känns som att du anklagar mig för att ändra min dotters ögonfärg för att den ska se mer blåa ut än vad de är? Det som du är inne på ang. ljussättning är sant. Ibland syns färgerna mer ibland ser de bara mörka ut. När det är mycket ljus som t.ex. reflekteras i henne ögon, det kan du själv se i hennes iris. Den svarta punkten i ögonen blir mindre, då ser ögonen jätteblåa ut (helt naturligt). Men annars har hon ju mörkblåa ögon. Som jag nämnde tidigare, många bebisar föds med mörkblåa ögon här. Personligen tror jag att hon kommer att få bruna ögon, det har jag sagt och skrivit. Men att jag ska på något sätt ändra något som min dotter inte har är ju helt absurt. Hon är perfekt som hon är. Jag har faktiskt inte gjort det här till en ”grej”. Jag vet inte var du har fått det från, var i mina texter har jag skrivit det?
    Jag ser inte heller att mina läsare ska göra Zeldas ögonfärg till en hets, de är väl bara nyfikna och detta skadar ingen? Hennes ögonfärg skiftar fortfarande och ändras så snabbt. Jag tror att många är kanske nyfikna om Zelda får bruna, gröna eller blåa ögon. Som när jag och Bill var nyfikna om hon kommer att få min eller Bills näsa. Det är inte svårare än så kära du, 🙂

    Kramar från mig och lilla familjen

   3. Det är väl inte riktigt sant? Mina två föddes med bruna från dag dem kläcktes

   4. Haha Stinas kommentar! Tagga ner vah?

   5. Stina jag jobbar inom barnavården. Det händer ibland att barn som har ”mörka” föräldrar som asiater eller mörkhyade får blåa ögon. Det lät på dig att Fokis barn absolut inte kan ha blåa ögon?

  3. Just nu har hon blåa 🙂 <3

 2. Sötis❤️

  1. Zelda skicka massor bebispussar till cybermoster Hanna ^^ <3

 3. Lilla sötnosen <3 Grattis till att ha varit på utsidan i fem veckor <3

  1. Tack cybermoster Nathalie <3 Bebispussar från Zelda <3

 4. Nacke * ❤️

  1. Haha, hon har flera 😉
   Nä, jag se det nu! Vilken miss, Tack fina!

   Kramar från oss <3

 5. Det är kul att läsa hur Zelda utvecklas men jag kan tycka att det blir lite väl mycket positiva saker ni skriver om. Jag själv har en bebis på 12 veckor och vet att deras ”vanor” kan ändras snabbt och jag vet även att det kan vara väldigt jobbigt vissa dagar eller vissa tider på dygnet. Nu tror man att Zelda är ett underbarn och aldrig har skrikit eller varit svår att söva m.m. Jag tror det kan vara bra att vi som läsare får läsa även om sånt som kan vara ”jobbigt” med att ha barn (för jag tror nog att ni någon gång under dessa 5 veckor har känt er otillräckliga/ledsna/stressade?). Det är lätt att man som läsare kan känna att ens eget barn inte är lika ”duktig” som Zelda etc. Jag hoppas du förstår hur jag menar 😊 Det är jättekul att läsa om ert liv och Zelda är så himmelens söt 😊 men skriv gärna om sånt som kanske har känts tufft eller om något har förändrats från någon vecka till en annan. (Vår bebis sov också jättebra vid 5 veckor och hon somnade av sig själv, det händer nästan aldrig nu vid 12 veckor tex 😛).

  1. Men hon har ju skrivit om att Zelda varit ledsen på nätterna mm?
   Alla är vi olika om hur vi upplever saker, låt henne berätta på sitt sätt. Läste någonstans att det inte är barnet som är jobbigt/eller inte, utan allt handlar eg om vilken tröskel och tålamod föräldern har. Och det är ju sant, vi blir stressade på olika sätt, olika snabbt och av olika saker.

  2. Jag tänkte också säga som Linda att jag har fått läsa hur Zelda ibland är otröstligt. De har fått många sömnlösa nätter och hur trött Foki kände sig. Alla barn utvecklas som sagt olika. Det går inte att jämföras med varandra. Foki skriver en dagbok för Zeldas utveckling vecka för vecka liksom.

  3. Jag förstår precis hur du känner. Jag har ändå fått uppfattningen att Foki, till skillnad från många andra på sociala medier, faktiskt ger en väldigt ärlig bild av hur de har det. Hon har ju skrivit om både bajs- och kräk-incidenter t ex. Sedan är det nog så att Foki och Bill tillhör den lyckliga skaran som faktiskt har en ganska enkel bebis.
   Jag har själv en 11 veckors bebis med kräkningar efter varje måltid och magont som ger en hel del skrik under mycket av den vakna tiden, trots massor av kärlek från oss båda föräldrar. Jag har i princip endast varit utanför huset för promenader för att få henne att somna och för BVC besök, så jag förstår hur det känns att läsa och höra om hur enkelt andra har det. Men tänk på att bebisar är väldigt olika och framförallt, om du har det jobbigt så känn dig inte ensam eller avundsjuk, fokusera på att se det positiva i den situationen som du har.
   Jag har fått lite konstiga blickar ifrån kompisar och släkt när jag vågat säga ”skenet kan bedra, vänta du en liten stund så ska du få se annat” när de utbrustit ”åh vad snäll och tyst hon är”. Det är synd hur den generella synen i samhället är att skrik och ‘jobbighet’ på något sätt skulle spegla en ‘dålig’ personlighet.

  4. Mitt första barn sov hela nätterna från start. Grät bara när han var hungrig eller behöver byta blöja. Var glad i princip hela tiden. Med barn nummer två fick vi ett kolikbarn, det var rena rama mardrömmen första tiden. Barn är olika. Men jag tycker att båda mina barn var superbarn ändå! Aldrig jämföra ditt barn med andras.

  5. Hon skriver om de mindre bra grejerna också. Men att hon helst väljer att lägga fokus på det positiva, vilket jag tycker är bra. Jag har mestadels bara hört om den negativa sidan av att skaffa barn och det enda positiva är ”den obeskrivliga kärleken”. Så för en gångs skull så tycker jag att det är kul att läsa om någons resa med att skaffa barn utan massa klagomål.

   Jag har personligen inte barn, så jag vet ju inte riktigt hur det är. Och det är inte något jag velat heller. Men av att läsa Fokis inlägg så har det ändrat lite av min inställning till att skaffa egna barn faktiskt. 🙂

  6. Klart att vi har haft många trötta dagar och andra bekymmer som förstagångsföräldrar. Jag har skrivit det i mina andra inlägg. Just det här inlägget är det ju mycket positivt eftersom det är Zeldas vecka för vecka utveckling inlägg. Då väljer jag att fokusera på de positiva som vi upplever här hemma 🙂 <3

   Zelda är inte bättre än de andra barn. Alla bebisar är små mirakelvarelser och har sina styrkor. Något som jag fick lära mig är att inte förvänta mig att mitt barn ska vara som andra barn. Barn tar olika lång tid på sig för saker och ting. Nu har vi haft tur att få en "lätt" bebis. Att hon inte har andra besvär d.v.s. De riktiga hjältar är ju du och andra mammor/pappor där ute. Jag vet att första tiden är tufft <3

   Jag ber om ursäkt om det här inlägget fick dig att känna dig dålig på något sätt.

   Kärlek från oss <3

 6. Vilken fin och trygg bebis 😍😍

  1. Hon är helt underbar! Så mycket som hon förgyller vår vardag <3

 7. Grattis! Hon är verkligen supersöt!!

  1. Tack fina <3
   Zelda skickar gosiga bebisakramar!

 8. Hej! Det här hör inte till ämnet. Du var ju klädentrepenör och jobbade med Fokiwa för 4 år sen. Jag undrar om du vet om det är oftast låg kvalité som på H&ms kläder tex och vad det för så att det inte håller så bra. För på visa t-shirtar så går det sönder snabbare än visa i tyget. Är det att tyget är tunnare eller vad gör det så att det går sönder? Eller är det samma kvalité på alla t-shirtar? Vart ska man leta efter om man vill ha lite bättre kvalité på kläder? Är det priset oftast? Jag tänkte på det för du var ju klädföretagare och du verkar som att du kunde mycket om sånt. Håller märkeskläder oftast bättre än såna som massproducerar kläder?

  1. Hej Emily,

   Eftersom H&M vill kunna sälja deras kläder till billigare pris måste de pressa ner tillverkningspriset. Därefter kan de inte välja de bästa kvalité på tygerna. Det är inte alltid p.g.a. att tyget är tunnare. Snarare hur mycket tyget är ”vävt” eller om de nu räknar i ”trådar”. Man känner det på tyget. Jag har lite svårt att förklara i text, haha. Bättre än visa men du kan se i tyget om trådarna sitter tätt eller inte. Ju tätare desto bättre kvalite på tyget 🙂 <3

   Kramar!

 9. 🕊🌸🕊🌸🕊🌸🕊🌸🕊🌸🕊
  Sååå himla söt!😍
  🕊🌸🕊🌸🕊🌸🕊🌸🕊🌸🕊

  1. Tack cybermoster Anna <3 <3 Kramar från oss!

 10. Men lilla dockan! 😍

  1. Zelda skickar massor gosiga bebispussar! <3 <3

 11. Dessa små framsteg påminner mig om när jag och min kille adopterade en skygg katt. Varje framsteg verkade så lite för mina vänner, men för oss betydde det massor och vi blev alltid så glada. Nu jämför jag inte katt med barn, utan ville bara säga att jag förstår det här med framsteg! 😛

  1. Ååh <3 Exakt! Det är precis så där. Man blir så stolt för varje "små" steg. De känns verkligen stora!

   Kramar från oss fina du! <3

 12. Sara den rara

  Fina Zelda. <3

  1. Tack cybermoster Sara <3 Zelda skickar med goa bebiskramar till er där hemma! <3

 13. Vilken liten sötnos!

  1. Zelda sötnosen skickar med goa bebispussar till dig! 😀 <3

 14. Finaste Foki, jag kände att jag var tvungen att komentera när jag läste komentarerna! Låter som vissa missuppfattat helt dina inlägg bla ögonfärg, Zeldas dagar osv. Du ska inte behöva ”försvara dig” så tkr jag (fast du har svarat så bra på komentarerna!) Men ja du förstår nog vad jag menar! ♡ Jag/många andra är ju bara nyfikna angående tex Zeldas magiska ögon vilken färg dom än blir! Jag älskar verkligen att du så öppet skriver om ditt familje liv! ♡ Hoppas du Foki inte blev ledsen av domdär onödiga komentarerna för de förtjänar du verkligen inte! Tack för att du delar med dig och har den bästa bloggen jag vet! ♡☆ kram!

  1. Fina du <3
   Eller hur, håller absolut med. Det ska jag inte behöva göra. Men ibland så.
   Alla har olika tankar och åsikter. Vi är människor med känslor. Jag har ingen problem med att säga mitt om det innebär att vi som medmänniskor förstår och respektera varandra lite mer. Jag vill inte vara ovänner med någon men förstår att alla har olika tankar om saker och ting ^^ <3

   Tack själv för att du följer bloggen och vår lilla resa med Zelda. Hon är glad att ha en sån fin cybermoster som du! Jag hoppas att du vill hänga med oss flera år till! ^^

   Goa kramar från oss <3

 15. En sån sötnos!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *