Gott nytt år!

Gott nytt år solstrålar! 

Haha, ni undrar säkert vaddå gott nytt år? Halva året har nästan gått liksom. Jo, det är nämligen Thailändsk nyår (Songkran) nu under helgen. Thailändarna började fira storhelgen redan igår och jag har fått en massa gott nytt år meddelanden från mina vänner och kollegor i Thailand. Blev också lite förvirrad först sen kom jag på: -Just det det är ju Songkran a.k.a. vattenfestival!
Bakgrunden till vattenkriget som de har landet runt i Thailand under deras nyår är p.g.a. att de tvättar bort allt som är negativt och smutsigt för att välkomnar nyåret med något nytt och positivt. Så… jag och Zelda tog ett bad. Haha, nä… egentligen hade detta ingenting med Songkran att göra. Det började med att Zelda hade en sån där kaskadspya eller sprutkräkning. Hon kräktes så att det sprutade rakt ut i enorma mängder. Hon fick hennes spya över hela sig. Det var så obehagligt för oss att se men Zelda var inte alls berörd av kränkningen. Denna typ av kräkning har hänt en gång förut och vi har fått svar att bebisar att kräkas så där ibland och det är helt ofarligt, så länge de inte gör det hela tiden.

Annars har Zeldas faster och farmor kommit förbi och myst med oss igår. Idag ska våra vänner komma förbi för bebisgos! Det ser ut att vara så himla fint väder idag så vi ska nog att ta en liten promenad i solen senare under dagen. Imorgon ska vi åka till svärfar för att fira honom som fyllde år igår. En perfekt myshelg med våra käraste helt enkelt. 

Vad har ni för planer i helgen? 

Den här bilden är tagen för exakt ett år sedan. Jag och Bill var på väg till fjällstugan för att fira påsk med min familj i Lappland. Nu ett år senare har vi en liten bebis som ligger här hemma hos oss. Livet är fullt av överraskningar och det kan bli en sån stor förändring i ens liv på bara ett år. Hur fantastisk är inte det? 

7 kommentarer

 1. Hej!
  Har en liten fundering.. är det drickbart vatten som man använder i Thailand under firandet?

  1. Det är vatten från sjöar och hav! Aldrig dricksvatten. Det slösar de inte på 🙂

   Kramar!

   1. Tack för svaret!

    Bra att man inte slösar på dricksvattnet 🙂

    (första gången jag någonsin kommenterar en blogg så vill passa på att gratulera till er fina dotter!!)

    Kram!

 2. Gott nytt thailändskt år å ha en bra dag 😊 å ett nytt fantastisk år. Sonkran måste ju vara roligt för de flesta gillar ju vattenkrig.

  Ha en mysig helg ❤

  1. Tack snälla! 😀
   När jag var liten älskade jag Songkran p.g.a. vattenkrig! Det var som julafton för mig, haha ^^
   Gott nytt år!

   Kramar från mig och min lilla familj <3

 3. Gott nytt thailändskt år! Hoppas att Zelda kryar på sig!

  1. Gott nytt år från oss finaste Mou! Zelda mår prima, hon ligger här brevid oss och sover just nu <3 <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *