Checkbox för crazy cat lady

Mina solstrålar! 

Jag har precis spenderat sängstunden med att läsa genom alla kommentarer som har trillat in under helgen. Hann inte riktigt läsa allt igår. Jag upptäckte att det fanns lite blandade känslor kring hur vi hanterar Baggiz. Det blev lite diskussioner mellan er. Personligen tycker jag att inga kommentarer är konstiga. Alla ni har era poäng! Vet att det som sägs är med välmening. Vi är cybervänner så jag uppskattar att ni är ärliga. Hellre ärlig än odräglig! 😉

Jag kan inte undgå att tänka på hur Baggiz skulle ta det när bebisen anländer bara. På grund av Baggiz personlighet och bakrund. Jag har stött på så många olyckliga historier om hur många måste omplacera eller avliva deras husdjur när djuren inte kommer överens med nykomlingen i familjen. Alla har sina anledningar och får såklart göra vad som känns bäst för familjen. Men för oss var detta ingen utväg, tanken av att göra oss av med Baggiz. Vi kan inte tänka oss något annat än att det ska funka. Därför vill vi tänka genom det lite extra utan att tvinga på eller liknande. Vi vill bara vara strategiska. Det finns olika metoder och studier kring djurbeteenden och psykologi som vi har studerat väl.

Jag vet att tonfisktårta kanske känns överdrivet för många, han bryr sig nog inte om det är tonfisktårta eller inte. Han blir nöjd och glad ändå även om han får mumsa tonfisk direkt ur burken. Det är lite som när vi firar hans födelsedag. Han vet knappast att det är hans födelsedag. Men varför håller man på att pyssla kring det så himla mycket egentligen? Jo, för att vi själva tycker att det är kul. Egentligen vill jag nog bara hitta anledningar till att skapa aktiviteter med mina käraste. Bygger relationen på ett märkligt sätt när man skapar sådana här lättsamma, knäppa och roliga evenemang. Det skadar nog ingen hoppas jag?

Baggiz lever som en prins här hemma. Jag vet att vi överöser honom med mycket kärlek. Behandlar honom som vårt eget barn. Vi bär runt på honom, pussar på honom varje dag, han sover med oss varje kväll, vi har lekstunder och går på promenader. Vi är alltid tillsammans alla tre, om vi kollar på film så är Baggiz med, om vi är i badrummet så är Baggiz med, om vi står i köket och lagar mat så är Baggiz med, Baggiz vet när det är läggdags och går till sängen med oss. Vi gör allt ihop. Som en liten mysig familj.

Baggiz är en smart liten katt, hans ras är känd för det. Han är lite blandning av en hundkatt faktiskt med mycket personlighet. Han kan leka apport, jaga oss eller hämta snören till oss när han känner att nu är det dags att leka. Han springer t.o.m. fram till dörren när han hör att Bill kommer hem, som en hund.
Alla katter är olika såklart. Katter är egentligen kända för att vara egna, de har sin egen väg. Är oberäkneliga små fluffbollar tillskillnad från hundar som visar betydligt fler tecken på hur de känner sig. För vissa katter går det bättre att introducera en ny bebis till familjen, för andra inte. Detta känner hussen/matten själv hur mycket engagemang de borde lägga ner beroende på kattens personlighet och vanor.

Baggiz blev utstött av andra katter i hans förra hem som liten, det har liksom suttit djupt i honom därför kommer han inte överens med andra djur, han var rädd och ängslig för allt. Han behövde ett hem som kan ge honom all den tiden och kärleken som behövs. Det fick han hos oss, som ensambarn utan att behöva dela kärlek med någon annan.

Det kommer nog att gå bra med Zelda ändå, om vi lägger ner lite extra tid och omsorg kring det hela som vi har gjort tidigare med Baggiz miljöträning. Från att Baggiz springer iväg så fort han ser en hund eller nya människor är han inte lika brydd något mer. Från att han var en ängslig liten katt är han världens tuffaste. Han blev tränad till att gå i sele som liten, sen till koppel och nu går han utan koppel (i det området som han känner till såklart). Vi har haft tid och tålamod till att träna honom, allt går om man vill och är engagerad nog.

Man ska inte underkatta djur. De har känslor. Bebisar gråter när de känner sig missnöjda, men katter kan inte prata. De kan inte förmedla hur de egentligen känner sig och förstår inte alltid när det blir för stora förändringar. Därför kan de agera på ett sätt som man kanske inte gillar, som aggression t.ex. Jag ser inte Baggiz som bara ett husdjur. Jag ser Baggiz som en familjemedlem som vi måste ta ansvar för. Som vi inte får lämna utanför eller byta ut så lätt bara för att det blir nya omständigheter i livet. Nu har vi gjort ett beslut att ta in honom i familjen och vi måste se till att han kommer att få ett bra liv. Det lilla livet han har. Även anpassa oss för honom och inte bara efter hur vi själva vill ha det.

Tecken på att jag är en crazy cat lady:
√ Jag har ett Instagramkonto till katten.
√ Jag kallar katten för ”min bebis”. Alla andra i familjen blir mormor, morfar, moster, farmor, farfar o.s.v.
√ Jag kan ha en hel konversation med katten om allt möjligt. Sen svarar jag på mina egna frågor när katten tittar på mig helt förundrad. Han undrar nog om något är fel på mig.
√ Jag fantiserar om vad katten egentligen tänker och gör till rösten där jag låtsas att det är katten som pratar med t.ex. hussen.
√ Jag säger ”jag älskar dig” till katten hela tiden. Eller ”jag älskar dig också” när katten tittar på mig med stora söta ögon.
√ Jag bölar när jag ser att katten har ont eller lider. Som den gången han kom hem med en blodig tass.
√ Jag har i princip bara bilder och videos på min katt. Speciellt där han ligger och sover. Jag är creeeepy!!!
√ Jag bäddar ner min katt.
√ Jag tror att katten älskar mig så mycket när han blir så där extra gosig. Men i själva verket hade jag mat i handen.
√ Jag tar illa upp om någon skulle kritisera min katt. HOW DARE YOU? Fast det händer aldrig, som tur är.
√ Jag svarar tillbaka med ett meaw, när min katt meaw:a till mig.
√ Jag accepterar även om katten kanske inte älskar mig egentligen och använder mig som hans slav när han vill bli klappad, matad eller leka.
√ Jag har kläder med katter på.
√ Jag kan titta på kattvideos i timmar och tröttnar aldrig.
√ Jag köper julklappar och födelsedagspresenter till min katt.
√ Jag kan bråka med min fästman när vi har olika värderingar om huruvida vi ska öppna balkongdörren till katten eller inte så fort katten gnäller om det.
√  Jag har min katt som bakgrundsbild i min telefon.
√  Jag sitter hellre med bortdomnade ben än att flytta på benen när katten sover på den.

And the list goes on…

Det finns olika typer av djurmänniskor och jag tillhör den skaran som kallas för crazy cat lady. Därför blir det lite extra socker och glitter som jag strö på mina texter när jag skriver om Baggiz här i bloggen ibland. Haha. Läs allt med lättsamhet och glimten i ögat, man behöver inte ta allt så seriöst. 

Sen undrar jag om någon känner igen sig och kan bocka av alla dessa crazy cat lady punkter? Jag söker nämligen fler vänner som är lika tokig som jag, behöver fler crazy cat ladies i mitt liv känner jag! 😉

52 kommentarer

 1. Check på allt 😂
  Jag har 7 katter och alla har olika röster (jag gör dem alltså) det är beroendeframkallande och svårt att sluta tala för dem… inte konstigt man är torr i flabben. Min son är likadan. Du kan ju tänka dig.. en katt har spansk accent, en är skånsk, en pratar som Nasse och en annan låter som som skurt. Osv.
  Det går säkert jättebra med bebis och baggiz. Kram

 2. Du behöver inte bekymra dig. Det kommer gå bra. Baggiz kommer nog gärna försöka hoppa upp i knäet oftare. Ingen av de katter vi har haft i familjen har skadat någon bebis.

 3. Det är underbart. Katter är underbara och ja dom ger så mycket och är kloka och känsliga. Kram.

 4. Hehe du är absolut inte ensam. Jag checkar av alla punkter och med glädje. Vi har 3 katter varav 1 kattunge och jag behandlar och ser dem som mina egna små flickor. 🙂

 5. Check på allt! 😆

 6. Check på allt!:) fast mina katter är inte som Baggiz, dom kan gå ut när dom vill men den ena är alltid inne, men hon ligger nästan alltid för sig själv. Sällan men ibland går hon under täcket när jag ligger och sover. Den andra katten kommer bara in och äter, jag undrar vad han gör ute hela tiden egentligen 🤔 Jag tycker att du gör helt rätt med Baggiz för att inte få honom att känna sig utanför, det blir ju en stor omställning för honom också<3

 7. Ååh jag känner så igen mej i Baggiz beteende. För elva år sen skaffade min mamma och pappa en katt som kom att heta Maxi. Jag har alltid nämnt honom som min lillebror och han har varit en i familjen på ett sånt sätt som många andra inte förstår. Han följde med att hämta posten, åkte med i cykelkorgen, i skottkärran, följde med i skidspåren när vi åkte längd -jamade dock hela vägen och fick mestadels åka med på våra axlar, kom fram och hälsade när man kom hem, lyssnade till ordet ”ost” -han ääälskade ost och kom till ljudet av en osthyvel.. Listan kan göras lång och bara de som själv har en sån katt kan förstå hur speciella de är. Dessvärre gick han/lillebror bort i Maj förra året. Sörjer än. Men måste få fråga vilken ras Baggiz är? Eftersom du nämner att hans beteende är typiskt för hans sort. Maxis mamma var nämligen en Cornish Rex, men Maxi själv var inte det minsta naken (vilket hans mamma var), och vi vet inte vilken ras pappan var (vi brukade skämta om att pappan måste varit en hund).😢😍
  Förresten -såå kul och spännande att följa din graviditet! Väntar själv andra bernet nu😃 ha det bäst!

 8. Hahah vad intressant. Alla katter jag har känt har liksom…. varit som inneboende hemma hos mina vänner. Som någon som hyr ett rum liksom haha och inte ett gosigt husdjur man ens får bära på. Därför tyckte jag att du oroade dig lite överdrivet men nu förstår jag ju! Har själv två hundar och den ena är lite halvt som en katt men när vi skaffade vår andra hund blev hon ändå påverkad. Djur har självklart känslor och tankar och jag är så glad att baggis har er till föräldrar då ni verkar ta så bra hand om honom. Min hund heter Baghi och är 12 år så lite lika är våra små bebisar ändå haha

 9. Hittade din blogg ganska nyligen och fastande direkt ☺️ Väntar vårt första barn i mitten av april och har även en som jag säger ”kattbebis” hemma. Kan lätt säga check på alla dina punkter med 😂 och ser som du vår katt som en familjemedlem och det är vårt ansvar att han har ett bra liv så kommer precis som ni att försöka göra förändringen med bebis lite mindre jobbig för honom om jag kan, för min kattbebis är otroligt viktig för mig ❤️

 10. Får inte glömma de gånger man ska gå och lägga sig men katterna ligger redan där och man vill inte flytta på dem så man själv får liten plats och anpassar sin sovställningen efter hur mycket plats det finns haha!
  Det har funnits gånger då jag inte har sovit hemma och en av våra katter som alltid sover i mitt rum på natten tyckte det var konstigt och ville typ inte sova där när jag inte var där fick jag höra. På julafton får både hunden och katterna varsin julklapp.
  Djur är inte bara husdjur, de är familjemedlemmar som man älskar och som själva också behöver kärlek och uppmärksamhet precis som vi!

 11. Jag tror att Baggiz bondar med Zelda redan nu när hon ligger i magen faktiskt. Jag tror inte det kommer vara några problem när hon väl kommer ut bara man tar det lugnt och försiktigt i början. Alla katter tycker ju att alla nya saker är konstiga i början,

 12. Jag är också en crazy cat lady. Fyra pälsklingar har jag! <3

 13. Jag är en crazy cat lady. Kaneda (vår katt) blir 15 i år och vi kalla han för vår son, haha.

  Vi var också väldigt nervösa när vår dotter kom för 6 månader sen. Kaneda har aldrig varit glad för barn eller höga ljud (typ skrik). Han lappade t.o.m till min sambos systerdotter när hon grät när hon var två månader (dock utan klor och inte så hårt). Men det har gått fantastiskt bra. Han har inte visat något ”hat” mot vår dotter, han har t.o.m blivit lite av en vaktkise. När hon var som minst så låg han alltid i närheten så han kunde se henne och vid vissa tillfällen så sov han hos henne. Nu är hon snart 6 månader och kan röra sig lite mer, det gillar han inte alltid, haha. Men han ska fortfarande vara nära henne. Om hon ligger och vilar i soffan tex så ligger han ovanför på soffkuddarna och kollar till lillasyster.

  Det kommer gå hur bra som helst med baggiz, men jag förstår att du är orolig. Det är ju en stor omställning för både er och katten. Men ni ska se att det kommer bli hur bra som helst ❤️

  Våra barn gnäller även ikapp. Om vår dotter ligger och jollrar eller smågnäller så gör katten likadant, haha 😂 det är underbart ❤️

 14. Haha, bilden!!
  Du är inte ensam! Crazy cat lady är mitt mellannamn typ … Blev inte bättre när jag skaffade andra katten haha. Men de är ju som du säger små familjemedlemmar. Jag tycker det är fint och helt rätt att ni tänker på hur Baggiz har det och tar det. <3

 15. Jag och min man är precis likadana med vår katt, som en femårig norsk skogkatt. Vår katt pratar som ett brittiskt barn (ja på engelska bara :p ) och börjar ofta meningar med ”father, is ist true that…” :p
  Vi har också gett min mans familjs katt en röst. Han låter som en irländsk gammal seglare och kallas således av vår katt för Uncle John. Han berättar rövarhistorier för vår katt, som blir imponerad över allt som Uncle John säger att han varit med om. (Allt är förstås lögn, för Uncle John är en överviktig och lat katt som mest sover).

  Jag blir typ kränkt och förnärmad när gäster inte är lika imponerade över vår katts intelligens och bryr sig om hans gullighet. Vi tycker såklart att han är världens smartaste och gulligaste. Han kan också apportera, och vill gärna att man ska klappa honom när han äter blötmat.
  När han känner sig extra sugen på uppmärksamhet är han lite av en drama queen. Då stänger han dörren om sig i badrummet och ställer sig och jamar tills någon kan öppna för honom.
  Han älskar hörlurar, och man måste gömma dem under en kudde eller så. Så fort han ser en sladd biter han tag och lägger dem bredvid sin matskål. Sen tuggar han sönder dem 🙈

  1. Hi hi din kommentar fick mig att dra på smilbanden

 16. Hahaha omg, jag kan checka av dessa punkter jag också! Jag och min man har tre katter, fast de är inte ”katter” utan mer våra bebisar xD

 17. Tänkte bara säga att min katt tyckte att mitt barn var det äckligaste någonsin de första 2 åren. Men hon höll sig borta ifrån bebisen och jag myste och skämde bort henne när jag inte tog hand om min son. Idag sover hon hos honom och de kommer bra överens. Bara för att de inte älskar barnet från början betyder inte att det inte kan funka hur bra som helst. Jag tror på det du säger, man får bara inte glömma bort att gosa och skämma bort katten med.
  Men min andra katt accepterade sitt nya syskon direkt och tvättade gärna min sons fötter och vaktade honom när han sov.

 18. Crazy cat lady här med! Vi har två katter som snart är tre år, som är rescues från ett katthem. De är supersociala och kärleksfulla med oss men gömmer sig i timmar om det rings på dörrklockan. Vi är inför första barnet nu snart lite oroliga men har också läst på och får hoppas på det bästa med lite lagom förberedelser. Vi har köpt en stor kattmöbel så katterna kan komma högt upp (vilket de älskar och gör i våra vanliga hyllor, hehe) och faktiskt ha viloplatser där uppe också. Just att också skapa trygga, bra gömställen för dem ifall de vill gå undan har jag läst om ofta, så det satsar vi på. Samt såklart massa gos och kel när de går. Än så länge tror de att allt vi köper till bebis är till dem. Barnvagn och babygym har varit solklara favoriter än så länge, hahaha. Tror inte vår bebis kommer få ha mycket för sig själv..!

 19. Jag är helt säker på att det kommer gå bra 🙂 Har själv haft olika djur och fått barn, inga problem! Ta hand om er <3

  http://saraabrahamsson.se/aldrig-mer-over-hundra-33079032

 20. Jag var nervös när vi fick vår bebis. Äldsta katten gillar inte barn eller andra djur (utom kattkompisen) och är väldigt fixerad vid oss människor. När vi tog hem hans syster så blev han oerhört sotis och vi fick inte röra honom på flera veckor. Men det vände 🙂 jag trodde han skulle bli sotis på bebis, men tvärtom! Från första stund hon kom hem har han haft koll. När hon blir ledsen kommer han springandes, när vi har gäster så har han noga koll på henne. Första veckan vaktade han som en hök och höll sig nära. Barn och bebis behöver inte alls vara ett problem – så länge båda får tid och kärlek 🙂 han sover i sängen med oss på nätterna, då får han ha oss ifred då bebis sover i egen säng i rummet <3

 21. Självklart, våra katter är vårt allt! Vi har valt att inte ha egna (människo) barn så allt vår tid går till katterna 🙂 Vår förra katt blev 18 år och nu har vi en 7 åring och en 7 månaders hihi. Vi är dom som gladeligen betalar 6-7000 för att våra katter ska få bli ompysslade på pensionat när vi är ute och reser, och då är vi absolut inga höginkomsttagare, men vi skulle aldrig kunna lämna katterna ensamma med besök 1-2 gånger om dagen bara.

 22. Gör exakt likadant till min kanin!! Han gör inte så mycket, för kaniner är som de är, men säger ”jag älskar dig”, pratar med honom, försöker lägga en filt över honom och en massa! Det är ju ens lilla bebis, så är det ju bara! Blir säkert en crazy Cat person när jag flyttar hemifrån och köper min egna katt (som jag måste, för älskar djur, speciellt katter). Så förstår preciiiis vad du menar 😅💕
  (För er andra, checka gärna in min blogg om ni vill)
  Kram Foki!

 23. Har Baggiz en instagram?! Vad heter kontot? Vill följa!!

  1. https://www.instagram.com/baggizofficial

   Råkade linka yooying link först. Haha. Samma sak. Men iaf. xD

 24. Jag och min pojkvän kan säga check på allt utom första, har inget instakonto än men funderar skarpt på att skaffa. haha <3

 25. Jag undrar om hon faktiskt kom då hon var beräknad??

  1. Spännande!

  2. Börjar misstänka det. 😀

  3. Jag tror också det nu! ^^

 26. Håller tummarna!!!😄

 27. åååååå! Har det hänt? Kommer lilla Zelda? 😀 <3 Hoppas att du mår braaaa Foki! <3

 28. Haha jag är exakt likadan!
  Har alltid haft katt och nu har vi precis köpt en bengal. Hon heter Alice och är superpratglad med en sån stark personlighet. Min älskade lilla bebis.
  Mamma lägger upp bilder på henne och kallar sig mormor, och hon är ju faktiskt Alice mormor!
  Vad heter Baggiz på instagram?
  Alice har också ett instagramkonto, alice_our_bengal.
  Nospussar från oss till er!

 29. Vi har inga egna katter,men älskar när grannens katter sitter på vår bro och jamar och vill bli klappade och får lite gott. Dom är rädda för alla människor utom deras husse, mig och min dotter. Den ena katten får inte ens deras matte lyfta eller klappa, men hit kommer hon gärna. Har även gjort i ordning på altanen med fårskinnsfäll på en lite undangömd plats så att dom kan krypa upp och mysa när det är kallt ute. Så man kan vara lite crazy kattlady utan egna katter också.

 30. Misstänker att lilla Zelda tittat ut nu. 🙂 hoppas förlossningen gick bra

 31. Ja nu har det varit tyst ett bra tag. Kanske lilla flickan har tittat ut. Hoppas allt gick bra. Kram

 32. Hoppas allt har gått bra om det är så att lilla Zelda har kommit! 🙂 Kram till er!

 33. Tyst i bloggen.
  Kan väl bara innebära en sak? Dags att föda…..
  Antar att lilla Zelda har anlänt? I så fall hoppas att allt gått bra och att både du och Zelda mår bra. Så bra man nu kan så här snart efter en förlossning.
  Åhhh snart kanske vi får se en liten baby fot eller baby hand…… eller hela det lilla Zelda knytet….

  Massor av kramar till er alla
  Karma
  Mandy

 34. Har Zelda kommit nu? 😀 hoppas allt gick bra! <3

 35. *Låtsas som att det regnar eller nåt* Fast klart jag undrar samma som alla andra 😂😂

 36. Jaa.. nu är hon nog här😍💕 Som jag skrev tidigare Foki, skriv här när du är redo och stressa inte för vår skull😊 Hoppas allt går bra och ha det bäst!❤️

 37. Check på mycket av listan! Min bengal- katt har också ett eget INSTAGRAM-Konto med över 24.000 följare faktiskt 🙂 Kika förbi! Han är ganska fin vår Goliath 😉 🐯
  https://www.instagram.com/goliath_the_bengal/

  Och grattis till Zelda, för visst har hon väl kommit nu!!?! Min minsta fyllde 5 månader idag ❤️ Kan lova att Din mobilbakrund snart kommer att bytas ut 😉

  Kramis

  1. Sara den rara

   Bengaler. <3 Har själv ingen Bengal men drömmer om en som familjemedlem. Fantastiskt vackra.

 38. Jag får en känsla några gånger om dagen att lilla Zelda är här nu. Går in på bloggen för att kolla och tysntad… då blir jag bara mer säker!! Haha. Massor med kärlek och kramar till hela familjen Foki <3

 39. Har Zelda kommit till denna värld? 😀 ♡

 40. Sara den rara

  Du har inte uppdaterat på tre dagar och nu blir jag nervös! 😊 Har den efterlängtade lilla Zelda anlänt? Åh väntar med spänning och hoppas allt har gått bra ❤

 41. Hon bör ju nästan ha kommit nu 😊❤ Men du gör klokt i att ta Internet-paus och bara njuta av att lära känna lilla tjejen (om det nu är så det ligger till 😊)

 42. Fast å andra sidan har ju foki skrivit flera gånger att hon lovar att meddela när det är på gång så detta känns ju bara skumt

  1. Fast när det väl är på gång kan man nog fort glömma det 😛

  2. Fast nä, när värkarna väl är igång är det nog få som skulle fokusera på att uppdatera en blogg 😄

 43. Zelda har tittat ut nu antar jag? 😀 <3 Gud så spännande!

 44. Va vadå? Jag har inte läst på senaste men hade ni tanke på att göra er av med katten för att skaffa barn?! Så för man verkligen inte! Har man skaffat djur ser man till att ta hand om dom tills dom dör oavsett om man tänkt skaffa barn eller ej. Det är otroligt oansvarigt och hemskt faktiskt att göra sig av med en individ bara för att man tröttnat och skaffar en annan för den kan va roligare! Enormt egoistiskt. Djur knyter band till människor och dom blir som ens barn. Dom kommer må psykiskt dåligt av att flytta.. som att säga till ens barn att nu vill jag inte ha dig längre, du var inget rolig längre..jag vill hellre ha ett annat barn. Att ens tänka tanken gör mig ledsen.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *