Glad matmaskin

Vi var ju på BVC med Zelda igår. Jag gissade rätt att Zelda skulle väga runt 4,5 kg -ish. Det stod 4,48 kg på vågen och hon är 55,8 cm lång. Hon har t.o.m. vuxit ur sin lilla kurva och kommer säkert att växa ur den nuvarande klädstorleken (56) snart. Här har vi en tjej som växer så det knakar. Sköterskan på BVC frågade en extra gång om det var bara bröstmjölken jag matade henne med, haha. Hon sa att det gör ingenting att bebisar får lite hull av bröstmjölken, de kan aldrig äta för mycket av det. Jag blev så glad, kände mig som en bra matmaskin till Zelda. Men det är såklart inte bara jag som ska ta all cred. Det krävs teamwork och Zelda är superduktig. Utan Zeldas grymma teknik hade det inte funkat såklart.

Zeldas mormor sa att Zelda ser så stor ut för att vara nyfödd. Hon kände sig lite ledsen att hon missar första tiden med hennes barnbarn. För två veckor sen hörde jag hur mamma beklagade sig framför byggarbetarna när de försenade murbygget. Hon sa att hon saknade hennes barn och barnbarn, hon ville åka hem. Jag fick tårar i ögonen. Det var inte meningen för mig att höra detta, mamma la undan telefonen när byggarbetarna kom men hon glömde att lägga på så jag hörde allt. Kära mamma. 
Om allt går som det ska kommer mamma att komma hem nu den 20:e April, vi får hålla tummarna!

7 kommentarer

 1. Nu har detta inget med ditt inlägg att göra men jag såg just denna video på Facebook och tänkte på dig 😘https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1239975936141581&id=546643815474800 Håller tummarna för att du ska få fortsätta att sova med din vackra sessa! ❤ Önskar att jag får göra det min son sen 😍 Han snurrar och kryper runt i sängen alldeles för mycket och har gjort sen han var drygt 2 1/2 månad (7 månader nu på lördag) så det funkar inte 😂 Kraaam 💙

  1. Åååh <3 Fantastisk ju! Tack snälla för videon.

   Kramar från oss fina du!

 2. Haha! Min syster lyckades också få sin son tjock som en korv utav bröstmjölk. Supermjölk 😊

  1. Wiiiih! 😀 <3

 3. Ett litet tips bara; många saker som BVC fokuserar på är inte så där superviktiga och jag tycker att de lägger alldeles för mycket vikt på just vikten idag. De ska inte vara för tjocka och inte för smala. Men alltså så länge de utvecklas och det inte går till överdrift (så klart!) så tycker jag att man enbart ska lita till sig själv. Min kille på 7 månader har varit ganska liten hittills och vi har fått höra att han inte riktigt följer sin kurva (hatar den där ”kurvan” för övrigt). Han växer bra på längden men det är lite sämre på viktfronten så det har liksom varit en återkommande punkt på ”hälsokontrollerna” och då lagts fram som förslag att ge honom lite extra mjölkersättning utöver amningen. Men det har varken jag eller min man känt oss bekväma med då vi vår son inte alls på något sätt har varit underviktig eller undernärd. Han utvecklas helt fantastiskt bra och han är en nöjd och lugn bebis som sover superbra.
  Vi började ge honom riktig mat för ett tag sedan och hux flux har han lagt på sig några extra kilon. Så det kommer och går det där med vikten. Ibland går man upp och ibland går man ner, det är ju bara att titta till sig själv egentligen. Blir så trött på att BVC fokuserar så stenhårt på det där med vikten. Har vi inte redan vikthetsproblem så det räcker i samhället? Det är väl bättre att fokusera på att föräldrar ska få lära sig att känna sig trygga i sina nya roller och lära känna sin bebis på ett lugn och tryggt sätt.
  Sorry för en hel bok men blir så uppeldad av att det alltid är sådant jäkla tjat om vikten hit och dit på små bebisar. Herregud, hör de inte själva hur absurt det låter när man säger det? Magkänslan har banne mig alltid rätt, glöm inte det!
  Ta hand om er och er lilla tjej 🌸

  1. Vi har jättebra BVC sköterska som tar hand om oss faktiskt. Hon förklarade redan från start att alla bebisar har sin lilla kurva. Man ska inte vara orolig över om kurvan ligger över medel eller under medel. Så länge bebisen växer i sin takt och mår bra.
   Jag förstår precis vad du menar och önskar att ni hade fått bättre bemött. <3

   Du är en supermamma som gick på din känsla underbar du!

   Kramar massor från oss! <3

 4. Tycker det e jätte roligt att läsa om ditt familje liv och hur allt går med bebisen, men saknar lite variation just nu, hur går företaget? Huset i Thailand? Framtiden m.m blir (liiite) för mycket Zelda. Förstår att mycke av er tid kretsar kring henne såklart

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *