Fira livet

God kväll finaste, 

Sitter här med lilla Baggiz i knän. Zelda ligger och sover bredvid oss. Vi har precis firat Zelda som fyller en månad idag. Haha, ni undrar säkert -Ska ni börja fira Zelda varje månad nu? Jaaoo, varför inte? Det låter väl kul? Men egentligen firar vi nog vardagen, tillvaron och livet mest. Att vi har sådana här stunder som vi ägnar extra tid med mys och umgänge med varandra. Man kan väl äta tårta och bakelser (fika) vilken dag som helst om man vill, det är inget märkvärdigt egentligen. Men att hela familjen kan sätta sig ner utan att stirra ner i sina telefoner/ipad verkar det vara svårare numera, haha. Jag och Bill kommer att göra vårt bästa med att få barnen att växa upp i ett ”fysisk umgänge” hem. Att vi umgås med våra barn utan elektronik även om vi själva jobbar och sitter framför våra datorer jämt.

Under vår lilla kvällsfika pratade jag och Bill om Zeldas namngivningsceremoni. Vad vi ska göra o.s.v. Jag har skrivit upp lite förslag men jag och Bill har inte gjort det här förut och aldrig varit på en namngivningsceremoni heller. Vad gör man på en namngivningsceremoni? Har ni förslag? Jag sa till Bill att jag vill lyfta upp Zelda som Simba från lejonkungen och spelar låten Circle of Life i bakgrunden. Han tittade på mig och sa: -Jag vet att du är ”special” men så här special trodde jag inte att du var. Hahahaha! Vaddå? Man behöver väl inte alltid följa efter strömmen? Be a unicorn in a field of horses! 

Det blev dock inte cupcakes. Vi blev så sugna på den här lime-cheesecake när vi såg den på hyllan och köpte den istället. 

TACK SNÄLLA NI FÖR ALLA SÖTA KOMMENTAR OM ZELDA! (Förlåt för CAPS LOCK) Hon är världens lyckligaste som har så fina cybermostrar 

33 kommentarer

 1. En sak som några i vår familj gjorde som jag tyckte var väldigt fint var att alla fick skriva en liten hälsning/tips/ord på vägen till barnet! Lapparna lades sedan i en burk som sparas till framtiden 🙂 man kan ju också t.ex fixa något fint album med lappna i 🙂

  1. Åh vilket fint tips!! Låter helt perfekt!

   1. Ja! Eller hur!! ^^<3

  2. ÅH! Att låta gästerna skriva en hälsning till Zelda låter ju som en bra idé! 😀 <3

   Kramar

 2. Tycker det låter som ett alldeles utmärkt förslag på en namngivningsceremoni 😀 Men jag är nog rätt konstig jag med 😛

  1. Glad att jag inte är ensam! 😉 <3

 3. hahaha blev att tänka på det här klippet angående ”circle of life” <3
  https://www.youtube.com/watch?v=rOV7f_8HMsA

  1. Hahaha älskar den scenen 😂❤️👏🏼👌🏼

  2. HAHAHAHAHAH! ÅH! Jag är såååå Cam XD

 4. Vilken ögonfärg har Zelda? Nån som vet?

  1. Förmodligen hennes föräldrar 🙂

  2. Nu har hon blåa <3 Kram!

 5. Redan 1 månad… går fort. Grattis lilla sötnos ❤ Tänk att min cyberfamilj är så kärleksfulla. Zelda är lyckligt lottad som har en fin familj. I min familj hade vi aldrig någon ceremoni men att fira med familjen och en cheesecake e aldrig fel.

  Baggiz ser så nöjd ut i ett tidigare inlägg. Mysigt med katt. Kul att det fungerar så bra med Zelda och Baggiz.

  1. Aaaw <3 Vi är glad att du följer med oss på vår lilla resa, Zeldas cybermoster ^^ <3
   Eller hur, Baggiz och Zelda är bästa vänner och vi är så glada för det 🙂

   Kramar från oss finaste Monica <3

 6. Fint inlägg Foki! Vi alla borde ”fira livet” oftare! <3

  1. Ja! Livet är värt att firas varje dag ^^ <3

   Kramar från oss fina du!

 7. Jag var med på en namngivningsceremoni sommaren förra året. Då blev det fika, föräldrarna öppnade gåvor, man fick skriva en liten hälsning till bebisen på en liten lapp också hade föräldrarna ett bildspel på barnets första månader i livet. Det tycker jag verkligen att ni ska göra för det var kul att få se!
  Förutom det så blev det helt oväntat ett frieri haha. xD

  Jag tycker absolut du ska köra Simba grejen. Det hade varit så otroligt kul omfg. Hade såå velat se det hahaha!

  1. Ja! En sån där timeline bildspel på Zelda skulle vi kunna göra. ^^ 😀

   Haha, vad kul att du tyckte att Simba grejen var en bra idé, jag är nog inte så konstig trots allt, haha 😀

   Kramar från oss ^^

 8. Jag undrar hur det kommer sig att Zelda såg brunare ut i det senaste videoklippet på Instagram när hon annars ser så vit ut? Jag blir lite förvirrad haha.

  1. Babyspraytan såklart 😂

   1. Hahaha, vad rolig du är 😉 <3

  2. Ljuset och filter tror jag 😀 <3 Men hon är lika vit som sin pappa än. Väntar på att hon ska få lite honungsfärg, hmmph! haha

 9. Min bästa vän spelade Circle of life på hennes sons dop, under tiden prästen lyfter upp barnet och går runt bland alla som kommit för att delta. Så tycker faktiskt inte din idé är så tokig, jag gillar det. Det var lite upplyftande! 😀

  1. SE DÄR!! Jag sa det till Bill direkt när jag läste det här 😀 <3 Haha han ba: -Jaja… om du vill så.

   YEEEZ!!!

 10. Tja!
  Var cheesecaken vegansk? För i det vanliga receptet brukar ju ägg och creme cheese ingå… 😉
  M

  1. Det stod vegetarisk? Det är väl samma grej? 😀

   1. Vegetariska bakelser innebar oftast bara att det inte finns gelatin i. Det skall sta veganskt om man inte vill att det skall finnas agg och mjolkprodukter 🙂

 11. På min sons namngivningskalas så hade vi en fin gästbok som alla fick skriva hälsningar till sonen i. Den ska han få när han blir äldre. Alla barn på kalaset fick rita en teckning till honom också som vi la i gästboken. Roligt för barnen att få vara med och samtidigt sysselsätta sig med något under kalaset.

  1. ÅH! Det måste vi också göra! <3

   Kramar från oss!

 12. På min systerdotters namngivningsceremoni gjorde de en ”tidskapsel” där man kunde lägga presenter eller meddelanden som barnet får när de fyller 18. De började ceremonin med ett bildspel och sedan var det allsång, dikter, diplom gavs till gudföräldrarna, ett mindre tal av en person de anställde som dopförrättare (ungefär som vigselförrättare) osv. Mycket personlig och trevlig tillställning som man kan forma precis som man vill 🙂

  1. Tack snälla för din kommentar! Skriver upp detta 😀 <3

   Kramar från oss! <3

 13. Vi hade en ” mina bästa vänner bok” där alla som medverkade fyllde i varsin sida om sig själva och skrev en hälsning. Sen spelade min pojkes moster gitarr o sjöng en låt till honom. Grät floder

  1. Ååh, vad fint <3 Synd att min lillasyuster inte kan spela gitarr eller sjunga, haha. Jag vill oooocksååå ^^

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *