Dagen innan beräknad förlossning

Heeey älskade ni! 

Nu är vi hemma från barnmorskan. Allting ser bra ut. Vi pratade lite om slempropp-incidenten som hände igår. Nu avvaktar vi helt enkelt om det kommer att hända något snart men vi ska inte tänka på det för mycket heller eftersom det kan vara så himla olika för alla när förlossningen sätter igång. Men det är bra tecken i alla fall sa BM, att det händer något där inne just nu.

Slempropp kan ju komma i bitar men kan också bildas nya om den kommer innan vecka 37 som jag fick tidigare. Nu är jag i inne i vecka 40 (imorgon) i princip. Klart att man blir nyfiken. Jag som var cool innan tappade greppet om min coolness lite grann nu när en stor slempropp släppte liksom, haha. Men jag ska jobba på att falla tillbaka på samma spår som jag var på innan och inte tänka på det här för mycket.

Idag mår jag bra, jag har haft värkar till och från. Känner att det gör ont lite extra kring ljumskarna nu. Har fått lite mer ilande stötar nere i mitt ”under life” (underlivet, fattar ni? Baaahahaha. Förlåt dåligt skämt) för att Zelda trycker till lite extra på någon nerv där nere.

Nu ska jag lägga mig ner i sängen och vila lite med purrande Baggiz. Han gör mig lugn när värkarna kommer så här i vågor. 

Hur var det för er efter slemproppen lossnade? Hur länge tog det för er innan förlossningen kom igång? Fick ni det i bitar eller kom det som en stor klump? 

21 kommentarer

 1. Kom i en klump och på natten vid 12 började jag få värkar sen två timmar senare gick vattnet 😉 med andra såg jag den inte alls haha lycka till.

 2. Vad kul, snart är det dags! Är jätteolika,själv gick den i samband med att vattnet gick efter att ha haft värkar i fyra timmar,dessa timmar levde jag i förnekelse dock då jag tänkte att nej det är inte värkar då bebisen tryckt på massa nerver hela veckan och bebisen aldrig varit så aktiv som just den dagen han föddes,och tankarna var att det skulle vara mycket värre,men några timmar senare var han här! Nu 1,5år gammal 🙂 Stort lycka till!

 3. Med första barnet kom slemproppen ut hel. Och direkt efter kom värkarna och förlossningen var igång.
  Med dom andra två har jag inte märkt av slemproppen alls.
  Du kommer att klara detta galant! ♡ När väl förlossningen är igång är du så inne i vad som händer med din kropp så då hinner man inte bli nervös. Bara att lyssna till kroppen och göra ”som den säger”.

 4. För min syster gick det rätt snabbt. Det går ju lite fortare när man föder sitt andra barn. Slemproppar har jag ingen koll på men när de riktiga förlossnings värkar kör igång är de intensivare. Det borde ske snart. ❤

  Katter även andra djur gör en lugn. Saknar att ha katt för jag har alltid haft djur omkring mig. Nu finns bara spindlarna som bor i trapphuset men de tänker jag inte gosa med. 😂😂😂

 5. Min slimprop gik aldrig. Fik kraftige og regelmæssige veer og tegnblødning og 10 timer senere havde jeg født. Det er 3 veckor siden på torsdag.
  Lycka till! Så spændende!
  Kan varmt anbefale akupunktur om du går over tid 🙂

 6. På min första märkte jag inget. På min andra kom slemproppen på natten och vattnet gick kvällen därpå o dotter var ute efter 3 timmar från vattenavgång. Nu får vi se hur det blir med tredje 🙂 vecka 37 nu

 7. Med min yngsta satte det igång ett par dagar efter slemproppen lossnade men sen tog det drygt en vecka efter första ”riktiga” värkarna kom innan det var dags. Var in på kontroll för jag hade så himla ont en dag innan hon kom men då var jag öppen 2cm och fick åka hem igen. Däremot kände jag aldrig att vattnet gick med henne, kanske för jag spenderade typ halva natten i badet? Så när de frågade om vattnet gått när jag kom in dagen hon föddes så sa jag nej men när bm kände efter så sa hon att hon kände hår där inne så det hade alltså gått ändå😂

 8. När första barnet skulle födas och värkarna startade på natten så kröp min hund upp och la sig tätt intill mig. Mellan värkarna klappade jag honom och blev lugn. Under värkarna kramade jag sönder sambons hand haha.

 9. Hej! Jag har haft två förlossningar men aldrig sett någon slempropp minsann 🙂

 10. Wintersagah

  Låter som det händer nånting iaf😍💕 Kanske hon har sjunkit ner lite nu efter förvärkarna😊 då kan det ju ila lite mer och sen kännas mer ”neråt”😛

  Jag kände så nu senast med sonen. Vattnet gick ju ca 12 h innan värkarna startade. Dom förklarade att fosterhinnan har som flera lager och bara ett lager hade gått. Alltså hade inte allt vatten gått. Strax innan värkarna drog igång på riktigt kände jag hur det kom mer vatten. I samband med det ilade det mycket mer neråt! Då hade jag sammandragningar hela tiden och sen övergick det till värkar.

  Tänk om vattnet går för dig med😍spännande iaf att se om det händer nåt inatt😍 Då blir hon punktlig haha!! 👶🏻💕 massa kramar❤️

 11. Slemproppen kom 4 dagar innan förlossningen. På fl-morgonen vaknade jag av att resterande del av slemproppen kom ut och sen kom värkarna tätt efter!

 12. Med min yngsta kom slemproppen när vattnet gick (39+2) då låg jag och läste godnattsaga för storasyster. Haha! Snacka om att jag fick panik när hela hennes säng var blöt.
  Värkarna kom igång direkt och 6h senare var han ute:)

 13. Hoppas Zelda kommer på fredag, då hämtar vi hem Nibbler the corgi 🤩🤩

 14. Jag födde mitt första barn 5/2-18.

  Proppen for i en klump runt kl 13.00 4/2. Värkarna drog igång 23.00 på kvällen, Blev inskrivna 01.05 ( var då öppen 4cm) och kl 05.36 kom hon 😀

  Hoppas de drar igång för dig snart så ni slipper all väntan nu. Själv gick vi över 6 dagar.

 15. med mitt första barn kom slemproppen som jag tyckte var STOR i flera omgångar tog ca 1 veckan innan förlossningen skedde efter sista omgången. kändes ju jävligt drygt för man lärt sig åh när slemproppen går DÅ är det dags inom en dag 😛 men fick en sjukt snabb förlossning på 3,5 timma från första känningen, så kanske inte ska klaga ^^

 16. Med mitt första barn så släppte slemproppen dagen innan bf. Sen satte allt igång på bf och dagen efter är han född😊. Hoppas det är dags för dig snart. Lycka till!

 17. Min slempropp och vatten for strax innan krystvärkarna kom. Hela förlossningen gick så fort att jag knappt hann med. Värkarna började kl 10 och han var ute kl tre. Är i v 34 nu. Blir spännande att se hur denna förlossning blir. Hoppas du inte får vänta för länge innan det kommer igång

 18. Min slempropp gick på morgonen.. på eftermiddagen var dottern född. Så de gick väldigt fort.

  Lycka till nu!

 19. Med båda mina barn (storebror 2,5år och lillebror 10månader) har slemproppen lossnat i bitar i, tillsammans med lite blod, samband med att värkarna kommit (i latensfasen alltså, inte förvärkar) 😊

 20. Sara den rara

  Jag märkte inte av någon slempropp alls så jag sitter och blir lite avis på alla som verkar ha full koll på sin slempropp. 😂 Får se om jag märker något med nästa barn!

  Är det redan bf-dag?! Tycker tiden går så fort! Åh, hoppas verkligen du vill skriva om din upplevelse av hela förlossningen sen. ❤ Allt kommer gå bra, du och Bill är ett bra team!

 21. Jag har aldrig fött barn men när min lillebror föddes så kom slemproppen på kvällen och mamma födde honom under natten, så det gick fort.
  Anledningen till att jag vet att den gick är för att jag gick precis förbi badrummet när mamma ropade: Slemproppen har gått!!
  Trodde mamma kallade mig för slempropp och blev sur haha (var 9 år)

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *