PLOPP! Där kom slemproppen…

Alltså, haha så obehagligt namn egentligen. Slempropp

Svärmor kom förbi vid middagstid med sushi! Hur lyxigt är inte det?! Igår åt jag också sushi som Bill var iväg och köpte på kvällen. Jag har det så himla bra just nu. Känner mig som en prinsessa som har blivit så bra omhändertagen hela tiden. När jag precis hade ätit upp mina 11 bitars sushi rann det till där nere. Jag tänkte: – Oj… gick vattnet nu?! Det kändes varmt. Jag sprang till toaletten och tittade. Sen sa jag till mig själv: –MEH! När jag såg att det var en stor geléklump. Jag trodde att det var vattnet först, haha. Men det gör ingenting, nu är förlossningen nära i alla fall. Imorgon har vi BM-besök så vi får kolla upp oss. Om vi nu inte ska föda inatt d.v.s. Det är så klurigt det här med slemproppen, det kan ta timmar eller dagar innan det är dags.

I skrivande stund sitter jag i badet och njuter av värkarna som smyger fram lite smått. Haha, jag låter lite som en hippie just nu, men jag är sååååå glad. Den här känslan i kroppen är helt obeskrivligt. Men jag chillar och avvaktar, ska inte hoppas för mycket.

Jag lovar att säga till er när det är dags, såg nu bland kommentarerna att ni har spekulerat i att Zelda skulle vara här. Ni är så underbara! Har sagt det förut men säger det igen. Mina söndagar är internetfria så bloggen står oftast tomt. Haha, när jag inte svarar telefon tror mina vänner att jag föder och när bloggen står tomt tror ni att jag föder, så underbart

15 kommentarer

 1. spännande! ☺️☺️☺️

 2. Men åh!! Så himlans spännande 😀

  Nu har jag gått ner 40kg, bara 10kg kvar.
  Ta gärna en titt hos mig:
  http://saraabrahamsson.se/aldrig-mer-over-hundra-33079032

 3. Åhh gud vad spännande!!! Vad tiden ha gått fort. Känns som du släppte nyheten igår och SNART är hon här! Lycka till!!! 💖 💖 💖

 4. Aaaaaahhh, så spännande!! Hoppas verkligen att allt kommer gå bra för er allihop! ♥♥♥♥♥

 5. Men guud vad spännande!!😍💕 Det borde ju inte vara allt för långt kvar nu tycker jag😋

  Mina upplevelser av slemmisen😉:
  Första grav gick slemproppen i omgångar från typ v. 38. På kvällen innan förslossningen startade hade jag 3 små värkar. Sen somnade jag och det avtog. Dagen efter vid ca 16 fick jag en ny värk och undrade om det var dags😊 hade några såna värkar och kanske runt 17 gick slemproppen helt. Då förstod jag att slemmisen Verkligen hade gått!🤣 För det var verkligen mycket som kom jämfört mot dom små bitarna innan. Sen blev värkarna mycket värre så jag förstod att förlossningen hade startat. Åkte in runt 21 och hade rejäla och täta värkar då. 💕

  Med sonen hade jag varit inne på en kontroll av tappen och det molade ordentligt i magen efteråt! Det här var någon gång runt bf datumet. (Här är mitt minne extremt luddigt med datumen🙈) Men iaf inom max 2 dagar gick slemproppen. Senare inom 2 dagar gick vattnet😃💕 Fick dock vänta ca 13 h innan värkarna kom igång på riktigt 😊

  Lycka till kära du😍 Snart har ni lilla Zelda i er famn👶💕 p.s Vi läsare är såklart jättenyfikna på när förlossningen startar osv men när den väl gör det så är det helt ok om du inte vill/orkar skriva❤️ Så känn ingen press för vår skull att du måste skriva när det väl drar igång!🤰🏻💕 Vill ju att du ska känna dig så lugn och stress-fri som möjligt😍💋

 6. Så spännande! 🙂 Med min första märkte jag aldrig av någon. Med andra kom slemproppen precis innan de första värkarna/förvärkarna satte igång. Lycka till när det är dags! <3 Det är magiskt att få barn!

 7. Sara den rara

  Jag tänkte faktiskt tanken ”Har Zelda kommit?” men ville inte skriva något då jag känner igen mig så väl när vi väntade Lilleman. Två veckor efter beräknad förlossning kom han äntligen ut (av sig själv, jag slapp att bli igångsatt) men det var flera veckors konstant frågande om vi hade fött än, i all välmening/nyfikenhet naturligtvis. 😊

 8. Åh så nära det är nu! Aldrig längtar man väl så efter smärta som när man väntar barn 🙂

  För mig gick slemproppen med första barnet gick i omgångar med start ca 4-5 dagar innan han kom. Ed andra barnet tror jag det kom lite typ 2 dagar innan. Sen kom det mer när vi kommit in till förlossningen.

  Stort lycka till nu <3

 9. 50 timmar tog det för mig från att slemproppen släppte tills att vår lilla tjej kom😊

 10. Åhh så spännande! <3

 11. Oj så spännande. 😊 hoppas pluttan ploppar ut i natt.

  Sushin ser smarrig ut. Jag brukade köpa min hos Roppongi när jag bodde i Sthlm.

 12. Spännande tider! 😀
  Här har man precis gått in i vecka 25 och börjar bli smått orolig inför förlossningen. Funderar på att boka sån där Aurora-samtal. Det verkar vara himlas bra! Kanske man kan bli så där lugn och förväntansfull som du är nu. 😀

 13. Åh så spännande att det börjar närma sig nu:) Själv blev man faster till en liten grabb inatt. kramiz<3

 14. Du ska inte bada när slemproppen gått. Kan komma in bakterier till bebisen

 15. Sushi?! Nu har du nog missat nåt riktigt viktigt. Man får absolut inte äta sushi när man är gravid! Det innehåller massor av parasiter och miljögifter som är väldigt farligt för barnet. Har du ingen koll på vad man får och inte får äta? Det är ju jätteviktigt om du inte vill ha ett sjukt barn! :/ även du kan må dåligt av det under graviditeten

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *