Baby first kit

Som förstagångsföräldrar har vi (jag) åkt på ganska många babyreklam och köpt prylar som vi kanske inte behöver, har jag märkt. När man är i barnbutiker eller bläddrar genom shoppen på nätet ser man alltid något som man tror kan komma till nytta. Det slutar med att jag har köpt grejer som Zelda inte kommer att behöva på flera månader. Eller saker som jag inte ens vet om det kommer att komma till nytta. Vissa saker skulle jag lätt kunna köpa vid senare tillfällen om det visar sig att vi behöver det men så sitter man ändå här med alla prylar. Jag är så ovetande och rädd att vår lilla bebis ska sakna något liksom.
Sen kom jag på igår att jag har köpt en vinteroverall för en 6 månader gammal bebis. Jag tänkte att hon får växa in i den. Grejen är, när Zelda är 6 månader är det typ sommar. Hon hinner nog växa ifrån overallen när vintern kickar igång igen. Sånna saker ska man också tänka på. Nu måste jag lämna in overallen. Vilken tur att man har öppetköp, haha.

Kommer ni ihåg att ni tipsade mig om en massa ”bra att ha” bebisprylar för någon tid sen? Det var allt från snorsug (nässug), nagelsax för barn, babysitter, bärsjalar o.s.v. Jag tänkte att nässug och baby nagelsax kan väl vara bra att ha. Jag googlade, gick in i en webbutik som sålde en massa bebisprylar. Tillslut klickade jag hem en hel baby kit. Haha, jag vet inte ens vad vissa av de här sakerna är. Kam, borste, barn termometer, nagelsaxar, nagelfil (behöver en bebis det?) och baby tandborste är det jag kan se. Vad används resten till? Det följde liksom inte med någon handbok heller. Jag får helt enkelt googla. 😀

När jag är i barnbutiker är jag så himla rädd att stöta på säljare. För att jag köper typ allting de säljer, jag kan inte låta bli. De kommer alltid med barnsäkerhet och barnets bästa snack liksom, jag blir svag varje gång. I den stunden tänker man: – Det får kosta vad det kostar. Men när man kommer hem med alla prylar blir man efterklok. Dammit!
Därför försöker jag handla så mycket jag kan på nätet, om inte man måste ”känna” på själva produkten d.v.s. haha.

Men man lär sig med tiden antar jag 😛

12 kommentarer

 1. Haha tro det eller ej, men av de sakerna på bilden är nog (eller är för oss) nagelfilen det bästa! Bebisar har så sjukt vassa naglar och river både sig själva och föräldrarna. Filar min bebis naglar flera gånger i veckan 🙂

 2. Hade sån nässug till sonen när han var liten! Var perfekt att ta lite bröstmjölk i och droppa i näsan på babyn för det hjälper mot nästäppa… men den va väldigt dålig på att få ut snoret🙈
  Så där rekomenderar iaf jag happynose elektrisk nässug!

 3. Ja nagelfil behövs faktiskt bebisar har så vassa naglar och dom växer jättefort!:p

 4. Sara den rara

  Ett litet tips: klipp naglarna på bebis/unge när hen sover! Om det går och barnet inte vaknar. Det har jag alltid gjort och det fungerar prima, vet en del föräldrar som klipper i vaket tillstånd och det kan tydligen vara en kamp… 😉 I alla fall om man har en vild och rörlig ettåring som avskyr att sitta still.

  Men jag känner igen mig angående onödiga köp eftersom 1. Jag gillar att konsumera 2. Man vill inte att ens barn ska behöva sakna något 3. Man är lättlurad när det kommer till ens barn, i synnerhet när det är den första. Jag är väl medveten om att konsumtion av onödigheter inte gör något gott alls och det är ofta jag får dåligt samvete, men det är så himla svårt. Nåja, jag är medveten i alla fall. Det är en början. =)

 5. Klipp inte naglarna på pyttebebis, fila. Annars kan det bli såriga nagelband.

 6. Nagelfil är super för bebisar, de är inte rekommenderat att klippa naglarna när de är små. (risk för inflammation i nagelbandet om jag inte minns fel)

 7. Som snorsug är det svårt att slå näsfrida tycker jag.
  Visst kanske det inte känns så trevligt att suga i slangen (men är ju ett filter emellan iaf 😊) men den är sjukt effektiv och jag rekommenderar den starkt!

 8. Som tidigare skrivit så bör man i den mån man kan bara riva och fila bebisnaglar, inte klippa i början. Och sen om man har ett snällt barn som sitter still så man kan fila är det att föredra då deras naglar är vassa som de är 🙂 kan rekommendera att ta med filen till BB, min son hade hyfsat långa naglar direkt när han föddes så han rev både oss och särskilt sig själv (fick lite små sår då naglarna var så vassa). Vi fick be personalen på BB om en fil vilket de turligt nog hade 😊

 9. Nässug och nagelfil är nog bäst användbart den första tiden av de där sakerna. Köp en örontermometer eller en man kan mäta tempen mot pannan med.. Många små små handdukar är också bra att ha ifall bebisen kräks mkt sen. 🙂 Lycka till med allt!

 10. Gällande termometer är det nog bättre med öron eller sådan som finns nu som man bara kan rikta mot pannan så den läser av 🙂
  Iaf när barnet är större då är de inte så medgörliga med att ta ngn annanstans. Tar man under armen ska man också lägga till 0,5 har jag för mig sedan mina dagar på småbarnsavdelning….

 11. Nagelfil är toppen. På små bäbisar ska man inte klippa naglarna utan fila. Och det pågrund av att huden sitter fast i nageln och om du då klipper klipper du då bebisens hud. Så fila är grejen. Jag köpte ett 10-pack engångs filar som jag lade lite överallt hemma. Naglarna blir väldigt vassa och de river sig lätt när händerna far runt överallt.

  1. Glömde skriva. Jag har fått med en bra ”handbok” vid både mina barns födslar. Där stod det om naglarna och massa annat matnyttigt.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *