#Week32

ÄLSKADE NI! 

Nu är vi inne i vecka 32! Alltså hela 8 månader! Vad tiden har gått fort. Kändes som igår när jag delade med den glada nyheten för er här i bloggen och snart kommer vår lilla Zelda. WHAAAAT?!

Som jag skrev igår är det mycket vila och chill här hemma numera. Vilken tur att vi har ett system i Sverige där alla gravida kvinnor har rätt till graviditetspenning, föräldrapenning eller sjukskriva sig under de två sista månaden av graviditeten. Dock ser detta annorlunda ut för mig eftersom jag är en egenföretagare. Men jag har ingenting att klaga på direkt eftersom mitt jobb kräver inte så mycket av den fysiska delen. Hur många av er var/är lediga från jobbet vid den där tiden av graviditeten? 

18 kommentarer

 1. Vad sött 🙂

  1. Taaack <3 <3

 2. Milla-chan

  Nä där har du fel. Alla har inte rätt att ansöka om havandeskapspenning. Har man ett tungt och påfrestande jobb så kan man få det. Men kan du bli förflyttad till något lättare så får du jobba till 11 dagar innan din förlossning.

  1. Föräldrarpenning får man ju? Om man vill såklart men det är inget måste. Det finns tre olika alternativ som försäkringskassan meddelade mig. Föräldrarpenning (om man har vanliga gravidbesvär men orkar inte jobba), gravidpenning (om man har ett tungt jobb och inte kan fortsätta jobba) eller sjukskriva sig (när graviditeten medför annat sjukdom). Man har rätt till att ta ledig beroende hur man känner sig. 🙂

  2. Milla chan du har fel! Man får visst vara ledig om man vill. Som Foki nämnde ovan finns det olika alternativ.
   Jag hade föräldrapenning när jag var gravid v33 kombinerade den såklart med mina semesterdagar. Som gravid har man rätt till att ta ut föräldrapenningen 60 dagar innan BF.

 3. Jag ska börja gå på gravidpenning från vecka 35 pga fysiskt krävande jobb. Så har nu bara två arbetsdagar kvar. 😊 Jag hade kunna gå tidigare men jag ville jobba som mycket som möjligt medans jag kunde.

  1. Passa på att vila ordentligt nu <3 Åh.. så kul att vi ska ha barn så nära intill varandra! Glöm inte att hålla mig uppdaterad när din bebis är här!! <3 Kramar massor.

 4. Hej! Jag jobbar inom vården och har ett tungt jobb med mycket lyft m.m. Men pga en oförstående chef har ja blivit nekad graviditetspenning. Som tur är har jag haft en bra läkare som har kunnat sjukskriva mig. Men det är inte bara till att ansöka om graviditetspenning och så får du det. Försäkringskassan har varit tydliga med att visst de läser de jag skriver i intyget, men de kan aldrig gå emot vad min chef anger i mitt intyg. Detta ledde till min situation. Tur i oturen har jag andra besvär sedan tidigare som har lett till en sjukskrivning. Men för att bli sjukskriven de sista två månaderna så måste man (enligt FK och läkare) antingen sitta i rullstol lr gå på kryckor pga foglossning , sammandragningar som påverkar livmodertappen lr hög risk för förtidsbörd. Det är inte bara att gå till en läkare o bli sjukskriven om ni tror de. Visst man kan ta ut föräldrarledighet. Men det ska inte va meningen att man har tungt jobb chefen omplacerar dig till ”mindre tungt” , enligt henne. Men du har besvär men inte så pass stora för att bli sjukskriven.

  1. VAH?! Men vad orättvist! Tycker att du borde ha fått gravidpenning. Min kompis som jobbar i en butik fick full gravidpenning i två månader. Men hon hade också bra chef som har förståelse och var hjälpsam med intyget. Att vara gravid kan vara besvärligt, speciellt sista tiden. Min rygg går sönder typ när jag har varit igång under dagen t.ex. Kan inte ens tänka mig hur jobbigt det måste ha varit för dig som faktiskt jobbar inom vården. Det borde chefen din ha förstått tycker man! <3

 5. Hej Foki!
  Jag vill börja och säga att det är så roligt att följa dig genom din graviditet. 🙂
  jag hade turen att kunna jobba in i det sista, han vara hemma en vecka sen ville dom ut.
  Mina två pojkar är 11 och 9 dagar förtidiga! Dom hade bråttom att komma ut till världen! haha <3
  Ser att du läser mycket förlossnings böcker och gå på samtal vilket är jätte bra. hade såna förlossningsrädslor när jag skulle få mitt andra barn att jag fick panikångest nästan hela tiden sista månaden! Men en sak som jag gjorde med båda mina pojkar, som jag tycker man ska göra när man föder sitt barn. När barnet kommer ut ska man ta upp barnet själv till bröstet! WOW vilken känsla det är! kommer jag att komma ihåg resten av mitt liv! 🙂
  Kommer du att skriva en förlossningsberättelse här i bloggen när lilla Zelda har kommit ut?
  Massa Kramar
  Yazmine

  1. Hej Yazmine <3

   Tack snälla för din fina kommentar. Åååååh Vad mysigt med pojkar! <3
   Ja, jag läser mycket om förlossningen och tillåter mig själv att all hjälp som jag behöver. Det har verkligen varit supernyttigt för mig och jag har gjort stora steg med rädslan också. WOW! Får man göra det?! Vilken upplevelse! Haha, jag längtar redan till förlossningen trots att jag är rädd.

   Absolut, jag kommer att dela med mig av mina upplevelser som vanligt. Men inga känsliga bilder!! Haha

   Kramar och kärlek från oss <3

 6. Jag va nära att föda på jobbet, haha! 😂 han precis lämna jobbet o komma in på BB så va ungen ute XD

  1. MEN! Hahaha, braaaaa jobbat! Eller hur man nu kan säga det 😉 Vissa kan verkligen ha intressanta och roliga berättelser, som du 😉 <3

 7. jag är i vecka 36 nu m3d första barnet en liten kille:) gick på ledighet förra veckan, så himla skönt att äntligen bara få vara och njuta sista veckorna, blir bara soffhäng massa mys och film för min del 😉 älskar att följa dig i den vardag och önskar dig all lycka för den stora dagen när bebbi vill kika ut 😍 kram

 8. Fast en normal graviditet, det vill säga en graviditet utan komplikationer, är ju ingen sjukdom. Jag har fyra barn och har jobbat fram till det beräknade förlossningsdatumet. Utan några som helst problem.

 9. Haha min son er født 4 uker før tidlig, så æ var ferdig på jobb kl 22.00 og han er født kl 01.15 <3

 10. Jag tror att genomsnittet är att jobba kanske 2-4 veckor innan förlossning. Om man inte har för jobbiga besvär. Jag tänkte ta semester några veckor innan. Sen är det ju ofta en ekonomisk fråga med om man kan ta ut föräldrapenning innan förlossningen.

 11. Så fina och roliga bilder! Jag var hemma de sista 3,5 månaderna. Första 1,5 mån på sjukpenning då jag troligtvis hade diskbråck, och sedan graviditetspenning pga mitt yrke med tunga luft. Sån lyx att ha råd att vara hemma så när kroppen inte orkar!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *