Chill mode

Yun åkte hem för ett tag sedan. Vi åt så himlans mycket mat och efterrätter. Håller på att spricka. Efter maten satt vi i soffan och kollade på en film för att smälta ner allting. Alltså, vilken chill dag! Jag som är lite av en hemmamus älskar läget supermycket just nu när jag har anledning att vara hemma extra mycket. Att inte behöva gå ut, sminka mig och dagens outfits består antingen av pyjamas eller morgonrock. Om jag ska vara lite fancy tar jag på mig ett par gamla, slitna, sköna t-shirtar där min mage kan hänga fritt och bomullsshorts på det. Aaaaaah… det är så härligt!

Nu har jag sagt till alla vänner som vill umgås att de kan jättegärna komma hem till oss istället för att gå ut. Även om det är stök hemma fortfarande måste jag ändå öppna vårt hem för få lite av den sociala biten. Om vi ska åka iväg någonstans eller göra något ute måste vi planera långt i förväg. Det är ganska många BM- och sjukhusbesök nu sista tiden. Förlossningsterapi, föräldrakurser, kontroll av min hälsa, bebisens välmående o.s.v. Hela denna vecka är fullspäckad med gravid relaterade saker t.ex. Så… jag orkar verkligen inte göra något annat än att vila eller sova när jag kommer hem efter mina utevistelser.
Jag känner mig nästan lite lat för att jag inte vill göra så mycket och sover mycket på dagarna. Men jag kan inte rå för det. Nu har jag äntligen släppt taget om allt annat som stressar mig och accepterar att jag är gravid. Det är ok att bara få vara hemma och sova bort dagarna om min kropp säger att den behöver det. Nu tvingar jag inte mig själv att prestera något mer. CHILL!

God natt med er älskade ni. Dröm fina drömmar och sov så sött som Baggiz här nedan 

10 kommentarer

 1. Vilken tur att du inte har ett vanligt jobb där du behöver vara 8 timmar om dagen.

  1. Eller hur! Gäller att vara tacksam 😀
   Men det är nog nästan inga gravida kvinnor som jobbar under sista tiden av graviditet. De som har vanligt jobb har rätt till föräldrarpenning två månader innan beräknat datum t.o.m. Om man är höggravid som jag (8 månader) oavsett med vanligt jobb eller inte så har alla gravida kvinnor rätt att ligga hemma och ta det lugnt. Medan jag som har igång företaget inte kan göra det. Det finns alltid pros and cons såklart 😛

 2. Sara den rara

  Önskar jag hade ”latat” mig mer första graviditeten. Nu har jag en vild liten kille att ta hand om när vi väl bestämmer oss för att skaffa syskon. Då lär man inte få sitta så mycket. Så NJUT! 😊

  1. Ja, jag hoppas att det lönar sig. Många säger att jag borde vila mycket nu sista tiden. Så… nu går jag all in! När jag inte måste göra något annat som är superviktigt såklart 😀 <3 Åååh, själv längtar jag efter den "vilda" tiden med barnen, Haha. <3 Ta hand om er fina!

   Kramar

 3. Vad baggis är gullig. Önskar du visade mer bilder på din blogg. Tack.

 4. Så olikt de kan vara, så mycke energi jag hade under min graviditet har jag aldrig varit med om! Jag jobbade fram till vecka 38, hade i tanke att jag skulle jobba en vecka till, men vågade inte ifall bebisen bestämde sig för att komma under arbetsdagen, kan tillägga att jag jobbar som förskollärare 😄

  1. DUKTIGT!!!! 😀 <3 Är så avis!! Vad var tricket? Många av mina vänner som har varit gravida tog ledig redan vid den här tiden. Mellan v 32-35. Haha, en annan här känner sig som en säl som bara vill ligga ner hela dagarna. <3

 5. Passa på och njut! Jag kommer ihåg så väl hur besvärligt det var när det närmare sig. Noll energi och jag ville att ungen ska bara ut trots att jag var bara gravid i vecka 34 då, haha 😀

  1. Jag feel you! Absolut, det ska jag göra <3 <3 Kraaamar!!!!

 6. Är i vecka 30 och har precis blivit helt sjukskriven för foglossning! Kämpade på in i det sista på 50% men nu kände jag att det räcker! Jobbar som undersköterska på äldreboende så det är rätt fysiskt arbete! Svårt att hjälpa nån annan med stödstrumpor när man knappt får på sig sina egna! 🙈
  Tyvärr har jag svårt att släppa det dåliga samvetet över att jag inte jobbar och att jag knappt gör annat än vilar! Men det ska jag bli bättre på! Att vila med gott samvete 😄

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *