My ring

Jag känner mig som Gollum från Sagan om ringen just nu. Så mycket som jag har beundrat och tittat på den här ringen. Jag tror att jag hörde mig själv säga: –Myyyyyy precious… ett par gånger helt undermedvetet, haha.

Det var någon av er som nämde att jag ska visa upp ringen här. Jag har inte tänkt på det alls då jag har flashat med ringen överdrivet mycket i min instastory, haha. Men jag måste sluta med det snart, när den här ”hypen” har gått över. Gud vad man är fjantig ibland!!!

Jag kom på mig själv nu i efterhand att jag inte kommer att våga bära den här ringen när jag går ut. Har lite ångest nu när jag tänker på om jag råka lämna ringen på en offentlig toalett någonstans när jag ska tvätta händerna eller vara nojig hela tiden att någon ska råna mig. Jag tycker verkligen inte om tanken. Måste nog skaffa en enklare och slätare ring som jag kan använda till vardag och tar fram den här fina ringen när tillfällen passar.

Jag har märkt nu också att även om ringen är perfekt i storleken så har den tendens att falla åt sidan då stenen är lite tung. Jag måste räta till ringen hela tiden. Vi måste göra själva ringen någon mm mindre för att den ska sitta fast. När vi kommer hem måste vi höra av oss till guldsmeden. Bill sa också att jag kunde designa om själva ”setting” på ringen så jag har tänkt att göra metallen hälften så smal. Bill är sååååå bra!! ♥

21 kommentarer

  1. Tackar Johanna <3 <3 <3

 1. I början var jag rätt orolig över min ring också men man vänjer sig. Det bästa är att skaffa en försäkring istället, tycker jag.

  Jag tvättar händerna med ringen på. Om jag har gjort något riktigt ohygieniskt tvättar jag händerna först, sen tar jag av mig ringen och sköljer av den med och sätter på den igen direkt. På så sätt glömmer jag den inte. Har två ringar nu för jag tycker att min förlovningsring är för fin för att ha i asken (har vigselringen och förlovningsringen).

  1. Jag kollade faktiskt på försäkring så fort vi kom hem. Såg en försäkring, men det var lite mer som en uppgradering av hemförsäkring för 1000 per år extra men det täcker bara upp till 50,000 för ringen. Dock kostar ringen mycket mer än så. Vi måste nog undersöka detta lite mer. Gah, kommer att få ångest om försäkringen ska vara så dyrt för att man ska kunna behålla sin ring, haha. Tack för att du gav försäkring förslaget! Du är toppen som alltid! Kramar <3

 2. Så otroligt vacker. Tänk om jag kunde få en sån jag med!!! Grattis!

  1. Det är inte fullt omöjligt! <3 <3 Tack snälla för komplimangen! Kramar <3

 3. Stort grattis till dig och Bill och W O W vilken underbar ring! <3
  Jag jobbar i en smyckesbutik och ville bara tipsa om innan du lämnar in ringen för minskning att oavsett hur tight ringen sitter på ditt finger så kommer den alltid att snurra lite dessvärre, just p.g.a den extra vikten som den stora stenen har.

  1. Tack snälla Marie <3
   Är så himla överlycklig över ringen! Tack för tipset. Det får jag kanske leva med, ska bli kul att höra vad guldsmeden tycker, så följer vi efter deras råd såklart 😀 Kramar <3

 4. Om den faller till sidan så är ringen för stor. Mina ringars figurer är alltid jättestora och dom sitter som sten.
  Annars är ringen jävligt vacker och jag skulle nog gjort som du, bara använda ringen på speciella tillfällen. Mina föräldrar, till exempel, använder bara sina ringar när dom ska på fina middagar.

  1. Delvis för stor och vikten såklart. 🙂
   Tack för komplimangen Madeleine! <3 Ja, jag förstår dina föräldrar precis!

   Kramar!

 5. Det var jag som önskade ett inlägg om ringen, hihi! Den är jättevacker!!! 🙂 Du får ju avgöra själv såklart om du vågar ha den till vardags beroende på vad den är värd och så. Men om jag var du hade jag nog använt den alltid 🙂 Jag har min på mig sygnet runt, hemma som borta, och jag tvättar händerna med den på. Jag älskar tanken på att den följer med i vardagen genom livet. Hur den ”samlar på sig” min energi som sedan kommer sitta i den när kanske ett barn eller barnbarn ärver den en dag. Och får den små repor osv, så är det bara livet som sätter sina spår tänker jag. Grattis igen! <3

  1. Tack snälla <3 Så himla kul att du är ring-intresserad. 🙂
   Och tack för komplimangen. Ja, jag är nog bara lite nojig nu från början. Har liksom aldrig haft något så dyrt på mig någonsin, haha. Jag tycker att det är obehaglig att tvätta händerna med ringen på något sätt. Vet ej varför, det är nog bara en rutin som har följt med från när jag har tvättat händerna med mina billiga teddybjörnar ringar som blev förstörda av vatten typ. Klart att det är lite annorlunda nu med den här ringen, ingenting kan skada den typ.

   Åh, Jag vill också att den här ringen ska få gå i generationer! Wiiih 😀

 6. Jag förstår att man kan vara lite rädd om sin ring, framförallt är man väl mest nojig i början. Sen blir det vardag att ha på sig ringen. Det jag vill säga är att det är sjukt tråkigt att inte se till att använda ringen.
  Sen angående storleken, även om du förminskar den så kan du inte förvänta dig att den sitter helt still för det. Jag själv har en ring med mycket tyngd i mitten, som åker åt alla håll och kanter. Skulle jag förminska så lite som 1/4mm skulle jag inte kunna få på den. Men det kanske har med varje individs anatomi på fingrar att göra?
  Och just det, GRATTIS! 😀

  1. Eller hur! <3 Vi får rådfråga hos guldsmeden så att de kan hjälpa till med att fixa det så gott de kan. Förstår att tyngden är kanske något som man inte kan göra något åt. Men en lättare ring skulle verkligen vara skönt för fingret! Hehe 😀 Tack så mycket för den fina grattis 😀 Bästa du! Kramar <3

 7. Hej Foki!

  Vilken brilliant diamant din kille har skaffat dig. Jag tippar på att den är mellan 2.00-2.50 karat? Förstår att du är rädd om ringen när den kostar som att köpa en ny bil. Ni får jättegärna höra av er till oss om ni behöver göra om ringen, vi kan hjälpa er med designen. Min familj har haft vår lilla guldsmed i generationer. Jag rekommenderar att du inte förminska ringen för mycket då ditt finger kan svälla upp lite då och då beroende på temperatur, lufttryck och liknande.

  Med vänlig hälsning,
  Sandra

  1. Hej Sandra <3 Rätt bra gissning där 😉
   Jaaa.. är lite nojig när jag går ut med ringen. Haha.
   Tack för att ditt meddelande, om det är något kan vi absolut höra av oss. Men vi har redan en guldsmed som vi har haft kontakt med. Men fler tillfällen kommer.

   Kramar!

 8. Stort grattis till er! vilken fin ring och så fina ni är tillsammans <3

  1. Tack snälla <3 Jag blev så himla glad för din kommentar <3

 9. Åh, jättefin!! 🙂 Ja, de har en tendens att åka åt sidan om stenen är stor i mitten 🙂 Och lite i vägen när man ska ha ner handen i jeansfickor m.m. Men det vänjer man sig nog vid? 🙂 Själv har jag en helt slät, tjock ring 🙂
  Njuuut av er semester 😀

  1. Hehe, jag hoppas att man vänjer sig snart! Jag kan än så länge inte ta på mig kläderna om inte jag tar av mig ringen först. 😀 <3 tack för komplimangen! Kram!

 10. Grattis! Jag har en väldigt mycket mindre sten, och min ring vrider sig jämt. Tänker att fingrarna för sig ju, och då är det naturligt att ringen (ringarna)rör sig 🙂 Jag skulle absolut använda de om jag var du, det är din ring som han har valt, den är den del av dig och er 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *